Humanitarna akcija za djecu iz „Svitanja“

Kao i svake godine naša će škola završiti prvo polugodište humanitarnom akcijom za djecu Centra za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“

Vrijedni volonteri koji mjesecima tiho i samozatajno daju poduku djeci u „Svitanju“ pripremljene će pakete, kao i svake godine, predati djeci u ruke u krugu njihovih obitelji. Očekujemo da će se to dogoditi u petak, 21. prosinca, u prijepodnevnim satima.

Pored uobičajenih artikala poput odjeće, obuće, higijenskih potrepština i igračaka ove godine želimo posebno prikupiti dvije stvari koje ta djeca mogu dobiti od gimnazijalaca.

Prošle smo godine osigurali po nekoliko knjiga primjerenih dobi djece iz „Svitanja“, a ove je godine cilj skupiti što više naslova na stranom jeziku. Budući da je engleski najrasprostranjeniji i najveći ga broj učenika uči u školama, svaka slikovnica, knjiga ili crtanka na engleskom je dobrodošla. Drugi najrasprostranjeniji strani jezik jest njemački i ako imate nešto od navedenoga, a nije vam potrebno, djeca „Svitanja“ bit će vam zahvalna.

Pored navedenog cilj nam je skupiti najmanje pet starih stolnih računala koja su upotrebljiva i imaju DVD-čitač. Dosad su osigurana najmanje dva pa ako imate takvo staro računalo ili poznajete nekoga tko ga ima, sad je prilika da učinite dobro djelo. Didaktično-poučne računalne igrice na DVD-ima prikladne za djecu do 12 godina također su dobrodošle.

Učinimo ovogodišnje vrijeme darivanja sretnim i za svu djecu „Svitanja“ i uvedimo najmanje pet obitelji u digitalno doba.

Sve donacije primaju se do 20. prosinca 2018. g. u prostoriji 0/007 tijekom radnog vremena, dakle od 7:00 do 14:00. Ako u prostoriji nema nikoga, slijedite upute za odlaganje koje su na zidovima!

Uime volontera hvala svima!

Miodrag Maričić, prof.

 

 

 

 

Komentari

komentara

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!