Piše:  Tamara Sinjerec, 2. e

Vruća svirka za hladne dane

Ovog hladnog jesenskog petka u Kampusu je u organizaciji FUNK-a održan još jedan koncert kojim su nam tri izvrsna punk benda popravila tmurnu studenu atmosferu

Prvi je nastupio bend Of Apes koji je svojom izvedbom probudio publiku i bio odlična prilika za zagrijavanje. Godina 2018. donijela im je novog člana, nove pjesme, pa čak i promjenu imena. Mladu i nadobudnu skupinu čine Ivo Klarić na bubnjevima, Martin Hadelan kao frontmen, Anton Premec na gitari te Lovro Kunović na basu. Lovro je spomenuti novi član i odlično se snašao u bendu.

Nakon njih na pozornicu su stigli hardcore pankeri iz Zagreba Midnight Climax. Taj bend poznat je po svojoj izrazito moćnoj energiji, buntovnosti, brzini i snazi sviranja i pjevanja. Napravili su pravi šou svojom svirkom te je nastao i mali mosh pit u prvim redovima. Za tu pravu pankersku zabavu zaslužni su bili, kako se oni vole zvati, Joks na gitari, Obi na basu i kao prateći vokal, Henec kao glavni vokal i Bađo na bubnjevima.

I kao šećer na kraju došli su nam mladi talentirani dečki iz benda One Step Away. Prošlo je dosta vremena od njihove zadnje aktivnosti, ali hrabro su se vratili s novim albumom Ni grama srama. Prošlo je 11 godina od objave njihova prvog albuma V šumi drijeva falidu, pa je već došlo vrijeme za još jedan koji je oduševio publiku. Za sebe kažu da ne vole filozofirati oko zvuka, nego da su ležerni te da su im tekstovi pjesama izravni s dozom sarkazma ali i ozbiljnosti. I kod njih je bilo promjena u bendu i njihov je novi bubnjar Marko Kuhar zvani Krt iz naše male Koprivnice. Ostatak vesele punk družine čine: Domagoj Čokonaj (Čoko) na gitari, također Koprivničanac, zatim Zoran Piberčnik (Kizo) kao frontmen i Bojan Kurbanjev (Bobo) na gitari. Svojim energičnim zvukom ta podravsko-zagorska skupina ispratila nas je do kraja još jedne zabavne FUNKovske večeri.

Sva tri benda bila su jako glasna – ipak je riječ o punku, glazbenom žanru za koji je to sasvim normalno i bilo bi neobično da je bilo drugačije. Koprivnici su donijeli buntovan i moćan ugođaj te svi nestrpljivo očekujemo nove bendove koje nam dovodi FUNK.

Komentari