Piše: Petra Jakopiček, 3. g

U prepunoj dvorani naše Gimnazije „Fran Galović“ održan je 3. studenog koncert poznatog pop-pjevača iz Pule Tonyja Cetinskog

Na početku koncerta nastupila su trojica mladih glazbenika. Prvi je bio sedamnaestogodišnji Eric Vidović, slavan zbog nastupa u RTL-ovu šouu Zvijezde, koji nam je čak izveo i svoju autorsku pjesmu „Moram dalje“. Uslijedili su nastupi makedonskog pop-pjevača Davida Temelkova, Jure Brkljače, zadarskog kantatutora poznatog iz „The Voicea“, i Marka Kutlića, bivšeg člana benda Pravila igre. Iako su neki već posumnjali da se Tony neće pojaviti, veliki je pjevač zapravo htio iznenaditi svoju publiku kako bi koncert bio što više pamtljiv.

Tony Cetinski nasmijavao nas je pričajući svoje anegdote, a priznao nam je da su mu Koprivnica i okolica u posebnom sjećanju jer je ovdje u mladosti služio vojni rok. Kritizirao je i pop-folk pjevača Milu Kitića govoreći kako ne razumije one kojima se sviđa njegov istočnjački zvuk glazbe. Sa svojim bendom izveo je neke od svojih najvećih hitova, uključujući „Opet si pobijedila“, „General bez činova“ i tako dalje. Nekoliko je puta i u reggae stilu izvodio neke poznate stare pjesme Haustora i drugih izvođača. Cetinski i njegov tim zbilja su se potrudili da nas što bolje razonode, pa su tako dvije obožavateljice iz publike imale priliku zapjevati na pozornici.

Na kraju nas je izvan dvorane dočekao i dojmljiv vatromet kojim je započela proslava Dana Grada Koprivnice koji se obilježava 4. studenog.

FOTO: Drava.info

Komentari