Program Škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS – European Parliament Ambasador School) provodi se u svim državama članicama Europske unije. Program je prvi put pokrenut 2011. godine u Nizozemskoj, a u Hrvatskoj se provodi od školske godine 2016./2017. U ovoj školskoj godini i naša je škola stekla status kandidata za školu ambasadora Europskog parlamenta. S učenicima će se provesti niz aktivnosti usmjerenih na podizanje razine osviještenosti o Europi aktivnim učenjem o njoj. Mentorica je učenicima profesorica Katarina Horvat.

Zainteresirani učenici trećih razreda, polaznici sociološke grupe, uključili su se u program te su postali ambasadori juniori Europskog parlamenta. Aktivnim metodama učenja u svom školskom i lokalnom okruženju učenici će djelovati s ciljem podizanja razine osviještenosti o Europi, parlamentarnoj demokraciji i parlamentarnim zastupnicima koji predstavljaju izravan glas građana EU. Učenici će se upoznati s načinima i mogućnostima sudjelovanja u demokratskom životu Europe, što će im pomoći razumjeti prava koja im kao građanima Europe pripadaju te što Europska unija predstavlja za njihov svakodnevni život.

O svim aktivnostima ambasadori juniori na vrijeme će vas obavještavati na info točki koju će uskoro postaviti u školi, mrežne stranice škole, magazina FRANzine i društvenih mreža ili će vas jednostavno u dogovoru s vašim razrednicima posjetiti u vašoj učionici.

Katarina Horvat, prof.

Komentari