Piše: Tamara Sinjerec, 2. e

Nakon dviju godina ponovo su bili s nama i oduševili nas svirkom i zaraznom energijom

Jučer, 22. rujna u klubu MMC Kugla mogli ste čuti koprivnički etno-punk-folk bend Ogenj. Za zagrijavanje prije Ognja dupke punoj Kugli predstavila se nova koprivnička grupa Clotheo koja je svirala rock’n’roll i blues obrade. Mlade su nade oduševile i raspjevale publiku, a skupinu čine Matija Horvat (vokal i gitara), Robert Mandić (gitara), Eric Galić (bas gitara) i Andrija Bricelj (harmonika). Nakon njih na pozornicu je oko 22:30 došla petorka iz Ognja: frontmen Tomislav Mihac Kovačic, Denis Kuzel (bubnjevi), Tara Knežević (violina), Filip Kušnjer (gitara) te Nikola Terzić (bas gitara). Iza njih je mnogo koncerata diljem Hrvatske, ali i drugih europskih zemalja, spomenimo najsvježije Sloveniju, Austriju i Poljsku. Tekstovi njihovih pjesama na kajkavskom su narječju, što nije uobičajeno za žanr koji sviraju, ali se odlično uklapa, zanimljivi su i ostavljaju poseban dojam. Tari Knežević, bivšoj učenici naše škole, ovo je bio i oproštajni koncert jer od listopada kreće na fakultet pa neće više biti članica benda.

Ogenj je kao i svaki put dosad rasturio svojom energijom i vratio Koprivnici ono što joj nedostaje, a to su bendovi ovakvog tipa, što se moglo vidjeti po velikom odazivu ljudi. Cijela Kugla bila je puna ljudi željnih dobre glazbe koji su uglas pjevali s popularnim bendom i plesali uz izvrsnu atmosferu. Kao jedinu zamjerku moram navesti preglasno ozvučenje.

Ogenj nastavlja s radom i pripremama za nadolazeće koncerte, a mi ih podržavamo i ponovno očekujemo u Koprivnici.

Već sljedeći vikend u Kampusu moći ćemo čuti tri punk benda – Bakterije, Abergaz i Partleki – zato dođite i odmorite se malo od svakodnevice!

Naslovna fotografija: Matija Gudlin / ePodravina.hr

Foto: Tamara Sinjerec, 2. e

Komentari