Naslovna fotografija: Bojan Koštić

Povodom Svjetskog dana fotografije, koji se slavi 19. kolovoza, FRANzine o otvorenju najnovije izložbe fotografija u Pixelu

U četvrtak, 16. kolovoza, u 20 sati u Pixelu otvorena je izložba Teodore Lukavski Koncertna fotografija. Ovo je Teodorina druga samostalna izložba, a riječ je o dvadesetak fotografija s brojnih kulturnih manifestacija, koncerata i drugih događaja na kojima je volontirala u razdoblju od 2015. do 2018. godine. Izložbu je otvorila Andreja Salajec i zajedno s Teodorom govorila o radovima i kako je došlo do izložbe. Fotografije često dinamično prikazuju izvođače i publiku u trenutcima velike energije, no među njima su i one koje upućuju na tiše, mirnije trenutke, što izložbu čini vrlo raznovrsnom.

„To su fotografije nastale većinom volontiranjem na raznim kulturnim manifestacijama, što u vezi s portalom Drava.info, udrugom Mamuze, FIUK-om, Festom Jazza, u vlastitom angažmanu i dr. Proučavala sam odnos između benda i publike jer smatram da bez publike nema koncerta pa mi je super zabilježiti atmosferu na takvim događajima“, pojasnila je Teodora.

Mlada umjetnica također navodi kako je za prikaz atmosfere na koncertima bitno uklopiti se u publiku radi toga da se što vjerodostojnije dočara osjećaj euforije i radosti jednog monumentalnog spektakla. Nadalje, važno je i fotografirati iz svih kutova tako da oni koji možda i nisu prisustvovali imaju priliku vidjeti što se sve događalo.

Izložba je otvorena do 5. rujna pa je posjetite i pogledajte kako je Teodora dokumentirala kulturni život u našem gradu. Tko zna, ako ste revan posjetitelj navedenih manifestacija, možda se i prepoznate na nekoj od fotografija.

Bartol Kekez, 3. a

FOTO: Bojan Koštić

 

Komentari