U Kinu „Velebit“ 18. srpnja uručene su svjedodžbe o položenoj državnoj maturi učenicima Gimnazije „Fran Galović“. Svečanosti su prisustvovali njihovi profesori, članovi obitelji i prijatelji.

Ravnatelj Vjekoslav Robotić čestitao je gimnazijalcima na uspjehu, uputio im riječi ohrabrenja zbog izazova koji su pred njima i zaželio im sreću na studiju. Iako su rezultati ovogodišnje državne mature u Hrvatskoj lošiji no ikad, koprivnički gimnazijalci ne posustaju. Čak stotinu njih upisalo je svoj prvi izbor, čime je škola – prema ravnateljevim riječima – ispunila svoju misiju. Posebno su istaknuti učenici koji su iz obveznih predmeta ostvarili najbolje rezultate u školi: Filip Linarić iz Hrvatskoga jezika, Fran Tadić iz Engleskoga jezika, Sonja Homar i Bruno Polančec iz Matematike. Najbolji na državnoj maturi u cijelosti bili su Sonja Homar i Filip Linarić jer su iz svih ispita koje su polagali dobili petice.

Razrednici i ravnatelj uručili su zatim učenicima svjedodžbe, a onima koji su sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja bili odlični i prigodan poklon – knjigu. Maturanti su se na kraju sa svojim razrednicima zaputili u školu kako bi potpisali matične knjige i tako u potpunosti zaključili ovaj obrazovni ciklus.

FOTO: ePodravina.hr (Matija Gudlin) i FRANzine

Komentari