Profesor Ivan Međurečan (1946. – 2018.) napustio nas je 15. srpnja nakon duge borbe s teškom bolešću. Posljednji ispraćaj bit će 17. srpnja u 15.30 na koprivničkom Gradskom groblju.

Profesor Ivan Međurečan rođen je 2. rujna 1946. godine u Kalinovcu. Nakon osnovne i srednje škole 1970. godine diplomirao je matematiku s fizikom na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a od 1973. radi u Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje „Ivo Marinković“ u Koprivnici na mjestu profesora matematike. Od 1990. do 1991. obnašao je dužnost pomoćnika ravnatelja Centra.

U našoj Gimnaziji radi od njezina osnutka i tu je napredovao u najviše profesorsko zvanje: profesora savjetnika, i to kao jedan od prvih u Hrvatskoj. Bio je odličan razrednik, kolega, prijatelj i čovjek. Bio je mentor našim olimpijcima iz matematike i fizike. Na brojnim fakultetima profesori matematike nakon prvih odslušanih predavanja i položenih ispita odmah su prepoznavali Međine učenike.

Zaslužan je za Gimnaziju kakvu danas imamo.

Nakon 33 godine rada u školstvu 2003. godine otišao je zasluženu mirovinu.

Profesor Ivan odgojio je brojne generacije koprivničkih gimnazijalaca. Erudit po vokaciji, vrhunski poznavatelj matematike i fizike, zaljubljenik u znanost i  sport, cijeli je život bio aktivan u školi i u gradu. Bio je profesor koji je poštenjem, pravednošću i radom zarazio generacije koprivničkih gimnazijalaca, profesor kojeg će dugo pamtiti i poštovati generacije koje su imale čast živjeti i raditi s njim.

Vjekoslav Robotić, ravnatelj Gimnazije „Fran Galović“

Profesor Ivan Međurečan mnogim je koprivničkim gimnazijalcima obilježio životni put. Tako i meni. Bio je profesor i razrednik koji je matematičkom lucidnošću, ljudskošću i beskrajnim strpljenjem znao potaknuti učenike i isprovocirati ih na dodatni trud i učenje. Podrška koju mi je pružao tijekom mog srednjoškolskog obrazovanja, studiranja, a kasnije i kao kolega iz zbornice temelj su mog profesionalnog puta. Beskrajno mu hvala na tome!

Marina Njerš, prof.

Veliko HVALA profesoru uime Nastavničkoga vijeća Gimnazije „Fran Galović“ i svih naraštaja učenika kojima je predavao!

Na fotografiji: profesor Međurečan sa suprugom Ružicom na maturalnoj večeri 1994. (ustupila: Marina Njerš, prof.)

 

 

 

Komentari