Naši su učenici 26. i 27. lipnja bili u Csurgu na plesnom kampu u sklopu projekta međuregionalne suradnje CHEC. Održane su radionice tradicijskih i latino plesova.

Na tradicijskom plesu dobro su se zagrijali i naskakali te su osim plesova naučili (ili barem pokušali naučiti) pjevati i jednu mađarsku pjesmu o psu. Tako zagrijani, odlično su se snašli u latino plesovima. Naučili su kratku koreografiju i okušali se plešući u raznim kombinacijama. Nakon plesa uputili su se na radionice izrade nakita, magneta i sl. Odlično su se zabavili i napravili mnogo lijepih ukrasa koji će ih podsjećati na druženje u Csurgu. Popodne je prošlo u lijepom druženju i sportskim igrama na jezeru Zis.

Svi su najviše iščekivali večer i nogometnu utakmicu hrvatske reprezentacije. Uz svesrdnu podršku naših učenika i prijatelja iz Mađarske naši su nogometaši pobijedili i dodatno uljepšali ovaj boravak u Mađarskoj.

Drugog dana organiziran je razgled grada uz rješavanje raznih zagonetaka i zadataka u čemu su učenici posebno uživali. Kraj razgledavanja bio je u prekrasnom Povijesnom parku u Csurgu iz kojeg su se uputili svojim kućama.

Lora Habota, prof.

 

Komentari