Piše: Bartol Kekez, 3. a

Iako službena norijada koju organizira Grad traje od 21. do 22. svibnja, maturanti koprivničke Gimnazije svoje su opraštanje sa srednjoškolskim životom započeli već u petak zajedničkim bučnim ulaskom u školu. Učenici i profesori sa zanimanjem su dočekali njihovu povorku školskom zgradom jer je sve zanimalo u što će se koji razred odjenuti.

A razred ove je godine odabrao liječnički outfit: zelena kirurška odjeća i bijele kute uz obavezne stetoskope i zaštitne maske u ovo doba norijanja. Što se tiče B razreda, oni su se odlučili za vesele odore mariachija i u sombrerima raspjevani i radosni ušetali u školu. C razred obukao se u vojničke odore, a matematičari su nastavili tradiciju oblačenja u životinje pa su tako ove godine u školi viđeni dalmatineri. Velika je vjerojatnost da jezičare niste vidjeli jer su se obukli u nindže te su se hodnicima kretali lica prekrivenih maramama. Sportaši su se pojavili odjeveni kao beduini, a G razred izgledao je uvjerljivo u svojim odijelima astronauta s tradicionalnom zastavom u duginim bojama.

Dan je protekao upravo onako kako biste očekivali: u velikoj buci veselja i slavlja maturanata koji upravo proživljavaju svoje posljednje gimnazijske dane. Bilo je plesanja i pjevanja pod odmorima, no i odmaranja pod satovima. Škola je odzvanjala zvukovima maturanata i njihovih zviždaljki i truba, a atmosfera je sve u svemu bila vesela.

Norijada je razdoblje kada se maturanti oproštaju od škole i slave to što su napokon s njome gotovi. U ovom su trenutku ponosni i osjećaju olakšanje, no ne zaboravimo da pred ovim mladim ljudima stoji cijeli život i da ih čekaju mnoge važne odluke i događaji koji će tek uslijediti.

Neka vam je sretno i oprezno norijanje!

FOTO: Filip Tetec, 3. d

 

 

Komentari