Poštovani gradonačelniče, Gradska upravo i brižni nam ostali građani naše lijepe Koprivnice,

pišu vam vaši gimnazijski maturanti!

Gotovi smo! Nema više. Još koju ocjenu treba popraviti, još koje predavanje odslušati  i počinje naša norijada. Iako presretni što konačno kročimo u odrasli život i u nove avanture u nekim drugim gradovima s nekim drugim ljudima, iznimno nam je teško što se rastajemo od svojih  prijatelja, roditelja, profesora, ravnatelja i ostalih vječno vedrih Koprivničanaca. Kao i svaka generacija, odlučili smo zadnje trenutke provesti u plesu i druženju na norijadi i nakon našeg norijanja pokazati vam se kao ozbiljni ljudi u odijelima i svečanim haljinama na maturalnoj večeri.

Iznimno smo vam zahvalni na pomoći i organizaciji norijade te smo ponosni da imamo grad koji se brine čak i o tome čineći tako našu proslavu još posebnijom. Stvarno smo oduševljeni vašim angažmanom.

Doduše, iako oduševljeni i zahvalni, moramo spomenuti kako smo ostali iznenađeni vašim pozivom na sastanak vezanim za norijadu. Kako ste nas iz škole u Gradsku vijećnicu pozvali na dan sastanka, nismo imali dovoljno vremena da uistinu usuglasimo stavove. Također, na taj način bilo nam je teško ostvariti kontakt s ostalim maturantima koprivničkih škola.

Upoznali ste nas s činjenicom da norijada traje dva dana, ponedjeljak i utorak, tijekom kojih nam organizirate glazbu i prostor na Bašći, ali mi bismo željeli još jedan dodatan dan – nedjelju. Svaka prijašnja generacija imala je svoju proslavu, obred inicijacije u svijet odraslih, minimalno tri dana te smo po tome bili jedinstveni kao grad. U nadi da ćemo očuvati tradiciju, da se ona iz godine u godinu nastavi, a ne ugasi i zaboravi, zahtijevamo samo još jedan organizirani dan norijade.

Nažalost, većina nas mora otići na fakultet u drugi grad i želimo da i našoj generaciji posljednji srednjoškolski dani u Koprivnici ostanu u fantastičnom sjećanju kao i onima prije nas. To će nas sjećanje nositi u godinama fakulteta koje nas čekaju i to je sjećanje koje će nas vraćati vikendom kući. Na kraju krajeva, to je sjećanje zbog kojeg ćemo se nakon fakulteta, nekoliko godina stariji i obrazovaniji, vratiti našoj voljenoj Koprivnici i učiniti ju još boljim gradom za sve nas!

Molimo službeni odgovor na naše pismo. Vrlo rado bismo prihvatili i još jedan sastanak ako biste nas ponovno pozvali, a ovim vas putem pozivamo da nam se pridružite na svim proslavama i svečanostima te podijelite naše posebne trenutke s nama!

 

Lijep pozdrav

vaših 170 gimnazijskih maturanata i petstotinjak naših suučenika

Dizajn plakata: Ilan Šepec, 4. d

 

Komentari