Gimnazija „Fran Galović“ proslavila je 27. travnja 2018. svoj 112. rođendan. U 8.00 održana je svečana sjednica Nastavničkoga vijeća te je uslijedilo redovito godišnje fotografiranje nastavničkoga zbora. Razrednici su nakratko okupili svoje razrede i već od 9 sati započeo je program.

Školski hodnik bio je izložbeni i kulinarski prostor: izloženi su radovi učenika likovne grupe, hrvatsko jezično blago, otvorena je izložba o akademiku Sibi Mardešiću i Danu za znanost. Gosti i učenici mogli su isprobati specijalitete udaljenih zemalja u kulinarskoj radionici Gastrogeografija. U 9 sati odigrana je i završnica GFG kvizoljubaca, što je privuklo ne samo sudionike natjecanja nego i brojne znatiželjnike. Najuspješnija je bila ekipa Tri plus jedan. Istovremeno je Andrej Gregorin zabavljao publiku svojom stand-up komedijom. Kviz u spellingu, matematika na platnu, astronomske zanimljivosti ZOO sekcije neki su od sadržaja koje su gosti i učenici mogli pratiti u prvom bloku aktivnosti.

Uslijedio je kviz Hard Rock Cafea, kulinarska radionica s degustacijom francuskih specijaliteta i završnica kemijskog Kahoot! kviza. Ispred škole s profesorom Markom Vargovićem promatralo se Sunce. Akademiju HRT-a predstavili su učenici koji su posjetili Hrvatsku radio-televiziju u Danima medijske pismenosti, a u istom prostoru zatim je kolažem tema i Kahoot! kvizom predstavljen predmet Medijska kultura. Veseli njemački doveo je u goste vrtićevce. Posebnu je pozornost privukla predstava Male zgode Sokrata i družine koju su izveli maturanti. Volja za vjeru, U početku bijaše informacija i Slučaj Krist ili kako ostati ateist danas sadržaji su kojima se predstavio predmet Vjeronauk. Zanimljivi kemijski pokusi, čarolije i kviz pripremili su biolozi i kemičari, a pod mentorstvom profesorice Lidije Lauš-Leščan promatranje pjesama omogućili su učenici 4. b. Na kraju svega Čitateljski je klub organizirao raspravu o tome što će biti s knjigom i čitanjem za 50 godina uz predstavljanje zanimljivih knjiga. Budući da je i Dan sporta, istovremeno su se u dvorani odigravale završnice razrednih sportskih turnira, što je i bio najposjećeniji sadržaj.

Svečana priredba u Domoljubu pokazala je recitatorske, glumačke, redateljske i pjevačke talente koprivničkih gimnazijalaca i otkrila najbolje među nama ove godine.

Među učenicima prvih razreda najbolja je MARTA KUNŠTIĆ (1. d), u drugim razredima učenik 2. d LUKA LIST (drugi put zaredom, a upravo se vratio s državnog Natjecanja iz kemije na kojem je osvojio drugo mjesto), EMILIJA SINJERI iz 3. b najbolja je među učenicima trećih razreda, a najbolji je maturant ADRIAN GORŠETA, učenik 4. d.

Najprofesoricom školske godine 2017./2018. proglašena je mlada informatičarka KRISTINA LEDINSKI.

FRANzine donosi snimke iz Domoljuba s proglašenja najboljih među nama i priprema intervjue s laureatima te opširniji prikaz programa u tematskim člancima.

 

 

Komentari