Piše: Petra Jakopiček, 2. g

Na Danu škole, koji se održao 27. travnja 2018. godine, naši su gimnazijalci sudjelovali u finalu kviza „GFG kvizoljupci“. Kviz je povijesno-geografskog karaktera te sadrži mnoštvo pitanja iz opće kulture. Voditelji i nadziratelji ove aktivnosti bili su profesori geografije i povijesti: Gordana Trnski, Maja Maček Treščec, Zvonimir Treščec i Ana-Marija Martan. Kviz se održao u učionici 2-021 u 9 sati, a trajao je 45 minuta. Ukupno je sudjelovalo devet ekipa po četiri učenika. Sudjelovati se moglo i promatrajući.

Kviška su pitanja, radi raznolikosti, bila vrlo multimedijalna. Mogla su biti u obliku karte, rebusa, zvukovnog zapisa, slike i slično. Naprimjer, kvizaši su morali, prema jednom glazbenom zapisu, odrediti naziv televizijske serije i mjesto u kojem se serija najčešće snimala. Bila je riječ o „Gruntovčanima“, seriji snimanoj u većoj mjeri u selu Sigetcu. Evo još nekih pitanja: Kada i gdje su održane prve Zimske olimpijske igre? Čiji dolar ima najveću vrijednost? O čemu govori pjesma „The Wind of Change“? Koji je najviši vrh Bilogore?

Po pravilima kviza predstavnik ekipe, čuvši pitanje, treba s ostalima u grupi raspravljati o rješenjima, a nakraju treba na papirić zapisati njihov konačni odgovor. One ekipe koje skupe najviše točnih odgovora dobivaju i brojčane bodove kako bi došle do prvog mjesta.

Pobjednik ovog kviza bila je ekipa „3 plus 1 gratis“, dok su drugo i treće mjesto osvojile ekipe „Mario i 3. a“ i „Niprije“. Unatoč blagu stresu i natjecateljskom duhu kvizaši su nas naučili da nije važno samo pobijediti, već i sudjelovati.

Nadamo se i sljedećim natjecanjima kvizoljubaca! 🙂

 

Komentari