U Poreču se od 18. do do 27. travnja održavaju sportska državna natjecanja na kojima nastupa oko dvije tisuće mladih iz cijele Hrvatske. O prvom danu natjecanja za koprivničke gimnazijalce piše Lucija Jandrašić (3. f).

U 8:00 sati natjecanje su započeli naši rukometaši u utakmici protiv ekipe iz Kutine. Nažalost, momci iz Kutine „budnije“ su ušli u utakmicu i tako rezultatom 9 : 16 uzeli dva boda u skupini. U drugu utakmicu naši gimnazijalci ušli su puno bolje, ali to nije bilo dovoljno te uz neobične odluke sudaca nisu uspjeli izboriti plasman u polufinale i borbu za medalje.

Naše djevojke bolje su prošle. U prvoj utakmici slavile su nad školom iz Osijeka i tako automatski izborile polufinale (Osijek izgubio od Ivanića u prijašnjoj utakmici). Nažalost, druga utakmica bila je napetija ta su protivnice iz Ivanića bile snažnije suparnice koje su rezultatom 14 : 15 uzele sva četiri boda u grupi. Gimnazijalke sutra u ranim satima igraju polufinale protiv škole iz Ploča.

Naši košarkaši u prvoj utakmici nisu se proslavili nad ekipom iz Zadra, ali svoju kvalitetu pokazali su protiv ekipe iz Bjelovara i tako naši dečki igraju u polufinalu sa Zagrebom.

Želimo svu sreću našim rukometašicama i košarkašima te više sreće rukometašima druge godine.

Lucija Jandrašić, 3. f

Komentari