Profesorica Maja Buhin nastavila je svoj profesionalni put na varaždinskom FOI-ju, a u našu školu došao je novi profesor matematike – gospodin Igor Fulir. Kod učenika je pobudio radoznalost te smo poželjeli saznati nešto više o njemu. Gimnazijalci, predstavljamo vam novoga profesora naše škole!

Iz perspektive nas učenika Vaš je dolazak u Gimnaziju „Fran Galović“ bio iznenadan. Zanima nas kako ste se odlučili postati profesor matematike (jer učenicima je matematika nekako najveći problem).

Lijep pozdrav svima! Matematiku sam zavolio baš u ovoj gimnaziji, kod svoje profesorice, zatim mentorice, a danas kolegice – profesorice Marine Njerš. Bio je to neki moj osobni izazov završiti fakultet vezan za većini ne baš drag predmet. Smatram da se temelji mogu pokazati i objasniti baš svakom gimnazijalcu, dok je za sve ostalo potrebno malo dobre volje.

Jeste li željeli predavati u gimnaziji ili ste se vidjeli kao profesora mlađih učenika?

U Gimnaziji „Fran Galović“ započeo sam raditi prije devet godina još kao apsolvent, ali me put odveo u Osnovnu školu „Đuro Ester“ gdje sam sakupljao iskustvo. Rad s gimnazijalcima definitivno je zanimljiviji, učenici su motiviraniji te sve predstavlja veći izazov (što se gradiva tiče) u usporedbi s radom u osnovnoj školi.

Što Vas najviše ispunjava u Vašem predmetu?

Volim brojke. 🙂

Imate li neko najdraže gradivo?:)

Priprema za ispit. 🙂

Kako Vam se sviđa rad s gimnazijalcima?

Za sada je sve super. Učenici su većinom motivirani, što olakšava i uljepšava moj posao.

Što Vam je važno kod učenika i mislite li da ste strog profesor?

Najvažnije mi je da učenici ne odustanu. Ni najslabiji ni onaj koji se bori za odličnu ocjenu. Strog? Tako kažu. Ali vjerujem i pošten.

Udaljimo se malo od matematike te nam recite, ako nije tajna, imate li neki hobi ili nešto što jako volite i čime se bavite u slobodno vrijeme.

Gotovo sve uz sport me opušta. Mali nogomet, skijanje, šah, tu i tamo gym.

Volite li čitati? Jeste li voljeli hrvatski ili društvene predmete kao učenik ili ste uvijek više bili tip za prirodoslovlje?

Uffff čitanje. 🙂 Možda sam zato i otišao u prirodnom smjeru jer sam procijenio da me tu čeka manje čitanja.

Biste li nam još nešto rekli za kraj (a zapravo početak:)) ili nešto poručili?

Drago mi je da sam tu s vama!

Razgovor vodila: Hana Živko, 2. b

Naslovna fotografija: Marina Njerš, prof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Marina Njerš, prof.

Komentari