Rukometni susret s mađarskim prijateljima

Piše: Lucija Jandrašić, 3. f

U srijedu, 18. travnja, učenici i profesori naše škole bili su domaćini rukometašima i rukometašicama iz Mađarske u sklopu CHEC projekta u kojem naša škola sudjeluje. Razlog okupljanja odrada je rukometnog treninga i utakmice. Na susretu su, uz naše učenike, sudjelovali učenici iz Csokonai Vitez Mihaly Reformatus Gimnazium, partnerske škole iz Csurga.

Susret je počeo pozdravljanjem u multimediji na čak trima jezicima. Zatim smo se spustili u dvoranu i počeli s treningom. Dok su momci prvo trenirali u teretani na spravama (biceps, jačanje kvadricepsa, jačanje leđa itd.), djevojke su radile kružni trening u dvorani s različitim rekvizitima (balans na balans daskama, vježbe s ljestvicama, vježbe jačanja trbuha itd.). Nakon određenog vremena slijedila je zamjena.

Nakon odrađenog zagrijavanja i treninga slijedile su utakmice. Prve su odmjerile snage učenice naše gimnazije i učenice gimnazije iz Csurga. Naše djevojke nisu imale problema i s velikom su razlikom pobijedile. Drugu utakmicu igrali su mladići kojima su ipak na početku kolege iz Csurga zadavali probleme, pa je utakmica bila napeta. No, na kraju su ipak koprivnički gimnazijalci pobijedili.

Nakon završetka službenog dijela proveli smo goste kroz svoju školu, a pratnja im je bila naša učenica Lana Bermanec. Uslijedio je organizirani ručak u našoj školskoj kantini i povratak kući.

Odlično smo se zabavili s našim gostima iz Csurga i bilo nam je jako lijepo. S veseljem iščekujemo daljnje aktivnosti koje će se uskoro održati kod njih.

 

 

Komentari