Županijsko Natjecanje iz astronomije za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u ponedjeljak, 19. ožujka, u Gimnaziji “Fran Galović” u Koprivnici.

Natjecalo se ukupno 15 učenika u pet kategorija (četiri iz 7. razreda osnovne škole, jedan iz 8. razreda osnovne škole, petero iz 1. razreda, troje iz 2. razreda i dvojica iz 3. razreda gimnazije). Valja istaknuti da su sudjelovali osnovnoškolci iz triju podravsko-prigorskih škola: OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, OŠ “Vladimir Nazor” Križevci i OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac. Svi srednjoškolci koji su se natjecali učenici su Gimnazije “Fran Galović”.

U kategoriji sedmih razreda osnovne škole prvo mjesto dijele Luka Lovrenčević i Petar Seleš iz đurđevačke Osnovne škole Grgura Karlovčana; mentorica im je bila Nataša Mikuš. Treće mjesto osvojio je Luka Pisačić, a četvrto Luka Brlek, obojica iz OŠ “Vladimir Nazor” iz Križevaca pod mentorstvom Tomice Turkovića.

Dorian Karnik bio je prvi  u kategoriji učenika osmih razreda. Dorian je učenik OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” iz Koprivnice, a mentor mu je bio Boris Tonc.

Među učenicima prvih razreda srednje škole prvo mjesto osvojila je Marta Kunštić. Drugo su podijelili Lovro Grivić i Ivana Jušić, četvrti je bio Andrija Njerš, a peta Mihaela Matijević. Svi su učenici koprivničke gimnazije.

Gordan Grgić bio je prvi među učenicima drugih razreda, dok su drugo mjesto podijelile Leticija Crnković i Hana Knežević.

U kategoriji trećih razreda srednje škole prvi je bio Neven Ožegović, a drugi Stefan Musić. Mentori gimnazijalcima bili su Danijel Kolarić i Marko Vargović.

Učenicima želimo uspjeh u daljnjem natjecanju.

Komentari