Naš gimnazijalac Patrik Ivačić, učenik 3. razreda, snimio je kratak video “Putokaz stvarnosti” od desetak minuta o snu jednog dječaka, o ne tako glatkom putu do ispunjenja tog sna, ali s moćnim krajem i porukom o mogućnosti ostvarenja svega što zaželimo. Video je prikazan na našem gimnazijskom Talent-showu i oduševio je publiku. Odlučila sam saznati nešto više o svestranu autoru toga videa.

Nešto o Patriku:

Najdraži glazbeni žanr: pop-glazba i hip-hop

Najdraža hrana: sve😊

Najdraža knjiga: E. Hemingway, “Starac i more”

Najdraži filmovi: “Let iznad kukavičjeg gnijezda” i “Iskupljenje u Shawshanku”

Možeš li nam reći nešto o sebi, o svojim hobijima i interesima?

– Imam 18 godina i idem u 3. razred opće gimnazije. Treniram rukomet devet godina u Rukometnom klubu “Koprivnica Hangar 18”. Obožavam taj sport, kao što se i općenito volim baviti sportom. Uz sport se bavim i glazbom. Član sam Puhačkog orkestra grada Koprivnice. Završio sam šest godina Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“ za instrument klarinet. Nisam odlučio nastaviti glazbeno obrazovanje u srednjoj školi jer sam smatrao da bi mi to uz gimnaziju i treninge bilo ipak malo prenaporno. No, odlučio sam se za drugu opciju pa sam upisao i završio dodatne dvije godine te naučio svirati saksofon. Nije mi bilo teško jer mi je tehnika sviranja bila već poznata.

Snimio si nedavno jedan kratkometražni film, a čujemo da se baviš i fotografiranjem. Kako je to sve započelo?

– Snimanje, montaža i fotografiranje ozbiljnije su me zainteresirali tijekom ljeta 2017. kada sam s prijateljima bio na moru i počeo puno fotkati. Tada sam na internetu počeo učiti o fotografiji, snimanju, režiji i cjelokupnoj produkciji. Prošli mjesec odlučio sam snimiti svoj prvi kratkometražni film sa svojom glazbom te se prijaviti na gimnazijski Talent-show. Želio sam se okušati na novom polju i vidjeti hoću li uspjeti na vrijeme napraviti sve što sam zamislio. Uspio sam i jako sam sretan zbog toga.

Kako je izgledalo snimanje filma?

– Za vrijeme pripreme i snimanja filma nisam baš puno spavao, ali nije mi žao jer sam zadovoljan krajnjim rezultatom. Na snimanjima mi je bilo jako zanimljivo jer sam surađivao s odličnim glumcima Janom Barićem i Matijom Gašparijem koji su strpljivo slušali svaku moju uputu i pretvarali je u odličan performans.

Film završava dosta dojmljivom porukom. Kome je namijenjena?

– Cilj filma bio mi je prenijeti važnu poruku ljudima svih životnih dobi, nadam se da sam to i uspio. U budućnosti se definitivno planiram nastaviti baviti snimanjem i fotkanjem te se nadam da ću sa svakim novim radom biti sve bolji.

 Intervju vodila: Hana Živko, 2. b

 

Intervju napravila: Hana Živko, 2.b

 

Komentari