Naša maturantica Tara Knežević besprijekorno rješava sve školske obveze i istovremeno živi zahtjevnim životom glazbenice rock-punk-folk benda u usponu. Čuli smo da je “Ogenj” gostovao na Hrvatskoj televiziji i zamolili Taru za kratak osvrt na taj nastup te bliže i dalje planove benda.

“Ogenj” se nedavno predstavio široj publici gostujući u emisiji HRT-a „Daj pet(ak)“. Do poziva je došlo povodom skorašnjeg izlaska našeg prvog LP albuma. Naravno, rado smo se odazvali te smo se predstavili trima pjesmama. To nam je bilo prvi put da smo svirali na televiziji, i to uživo. Novo iskustvo bilo je vrlo zanimljivo, ali i poučno jer smo imali priliku iz prve ruke vidjeti kako izgleda snimanje emisije uživo. Emisija je dostupna na HRTi za sve koji su zainteresirani.

Novi album snimali smo cijelu jesen 2017., a uskoro bi trebao ugledati svjetlo dana. Na njemu će ukupno biti dvanaest pjesama, od kojih su dvije bile na našem EP-u „Još je rano“, a to su „Lepa Mara“ i „Hote, hote“. Ostatak pjesama neće biti nepoznat onima koji posjećuju naše koncerte, ali većina njih hoće onima koji samo gledaju snimke na internetu. Jedva čekamo izlazak albuma i da započne promocija po cijeloj Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Iako smo trenutačno u razdoblju između promocije EP-a 2017. i promocije LP-a koja tek slijedi u 2018., nastupa ne manjka. Započeli smo godinu poprilično radno, koncertima u Ljubljani, Sisku i Osijeku te stvarajući novu glazbu. Jako sam sretna i ponosna što mogu najaviti sljedeća dva koncerta. Ovaj vikend očekuje nas nastup na 4. ČEHAJ FEST-u, a 17. ožujka predgrupa smo „Hladnom pivu“ u Brežicama (Slovenija) na slavljeničkom koncertu povodom 30 godina postojanja benda.

Kao maturantica imam mnogo obaveza i jako mi je drago da dečki to razumiju. Od prvog dana u bendu do danas sve se temelji na dobrom dogovoru, pa su prihvatili smanjiti intenzitet i broj koncerata ove godine. Naravno da unatoč tome dođe do napornih trenutaka, ali sve dok radim ono što volim i u čemu uživam, naći ću vremena za to i imati potporu obitelji i prijatelja.

Većina komentara mojih vršnjaka odnosi se na to kako stalno putujemo i uživamo te misle da je biti u bendu samo zabava, no to je mnogo više. Odgovornost i obaveze su velike, od proba svaki tjedan, tonskih proba (na kojima znamo biti po sat i pol) do koncerata. Biti u bendu znači imati mnogo strpljenja i biti spreman na puno čekanja (na festivalima tonske probe znaju biti i do šest sati prije nastupa), na beskonačne vožnje autom (ovo ljeto vozili smo se 13 sati do Makarske zbog požara) ili izostajati s nekih privatnih obaveza (rođendani, druženja itd.). No, na kraju, sve se to isplati kada ljudi na koncertima pjevaju naše pjesme makar i nismo na kajkavskom govornom području. Svaki put nas to iznova iznenadi, a dogodilo nam se u Rijeci, Gospiću, Kninu, Osijeku… „Ogenj“ će gorjeti i dalje uz super fanove, kojih je na svu sreću sve više.

Članovi benda su Tomislav Mihac Kovačic (bisernica, gitara, vokal), Filip Kušnjer (lead gitara, prateći vokal), Nikola Terzić (bas gitara, prateći vokal), Denis Kuzel (bubanj) i Tara Knežević (violina).

Tara Knežević, 4. a

 

Komentari