Piše: Ana Kokša, 3. g

U subotu, 17. veljače 2018., Mladi planinari (16 učenika Gimnazije „Fran Galović“) u pratnji profesora Zorana Pintarića iskušali su se u planinarenju na Kalnik.

Prvo stajalište bilo je selo Kalnik gdje su Viktorija, Lana, Tea i Lorena, učenice 2. b, govorile o selu: koliko ima stanovnika, koliko je staro sela, kojem su mu znamenite građevine i sl. Poslije toga nastavilo se pješice do planinarskog doma „Kalnik“ na nadmorskoj visini od 480 m. Kod doma su Leticija, Kaja, Irina i Ana-Marija, učenice 2. d, predstavile sam Kalnik, njegovu povijest, nadmorsku visinu (643 m) i najviši vrh (Vranilac) te utvrdu Veliki Kalnik.

Zatim smo se uputili u dom gdje smo mogli kušati fine palačinke i topli čaj prije samog pohoda na Vranilac. Nakon pauze krenuli smo prema vrhu Kalnika. Vrijeme je bilo ugodno i sunce nam je osvjetljavalo put. Staza koja vodi do vrha Kalnika bila je prekrivena snijegom i bilo ju je zahtjevno savladavati, ali uspjeli smo. Teže je bilo na silasku, no uskočili su prvaši David i Fran i brzinski podizali sve koji su se poskliznuli.

Uspješno smo se vratili u planinarski dom gdje su nas Loris i Hrvoje (2. d) dočekali s pripremljenom vatrom pa smo roštiljali i vrijeme provodili uz smijeh i zabavu. Pri spuštanju prema autobusu došlo je do masovnog grudanja, srećom bez ozbiljnijih posljedica. Na povratku kući stali smo u Križevcima na slastičarskim delicijama koje su nam bile nagrada za naš trud.

Cijeli tim zahvaljuje profesoru Zoranu Pintariću što nam je omogućio ovakvu zabavu i nezaboravan izlet. Jedva čekamo 21. travnja i sljedeću destinaciju – Ravnu goru i Zagorje – a pogotovo dvodnevni izlet na Učku krajem svibnja.

 

Komentari