U sklopu izborne nastave Tjelesne i zdravstvene kulture učenici trećeg i četvrtog razreda opće gimnazije za sportaše ugostili su sportskog novinara Luku Šarliju i profesionalnu rukometašicu i članicu Hrvatske rukometne reprezentacije Marijetu Vidak.

Oboje su pohađali našu gimnaziju i bave se sportom odmalena. Cilj razgovora s gostima bio je približiti nam zanimanja kojima se bave i utvrditi što je sa školovanjem vrhunskih sportaša i kako se postaje sportski novinar. Veoma zanimljivo pitanje učenika bilo je: „Može li se živjeti s plaćom vrhunskog sportaša?“ Marijetin odgovor bio je da se trenutno može dobro živjeti. Međutim, radni vijek sportaša vrlo je kratak, a moguće su ozljede pa je svakako dobro da uz bavljenje sportom završe i neki studij. Marijeta zbog  toga izvanredno studira ekonomiju i kaže: „Uvijek moraš imati plan B.“

Luka nam je na svoj karakterističan, duhovit način rekao: „Ja nisam uspio u sportu pa sam zbog toga upisao studiji novinarstva.“ Luka nam je objasnio što sve treba učiniti da bi se završio ovakav studij i svakako nas potaknuo da se primimo knjige.

Zanimljivo je da su Luka i Marijeta u privatnom životu par i pomalo slažu planove o zajedničkom životu. Pitali smo ih olakšava li im to ili otežava profesionalni odnos. Uz smijeh su se složili da nemaju problema s profesionalnim odnosom. Luka često pomaže Marijeti kod davanja intervjua za neke druge medije.

Bilo je još puno dobrih pitanja, pa tako i još boljih odgovora, što potvrđuju učenici 3. f razreda koji su sljedeći sat napisali kratak osvrt o provedenom razgovoru. Svi su se složili kako takav oblik nastave obavezno treba ponoviti.

Ovim putem zahvaljujemo Luki i Marijeti što su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme da dođu k nama u gimnaziju i želimo im puno profesionalnih i privatnih uspjeha.

Dorian Jakupak, 3. f

Komentari