Piše: Hana Živko, 2. b

Početkom siječnja ove godine sudjelovala sam u projektu Mala škola solidarnosti u sklopu projekta “(Ne)budi mi (ne)prijatelj!” koji u partnerstvu sa Srednjom školom Ludbreg provodi Udruga za podršku žrtvama i svjedocima. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Prisustvovalo je 30 učenica srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske odabranih na temelju motivacijskih pisama. Vrlo sam sretna što sam bila među izabranima. 🙂

Cilj je Male škole solidarnosti educiranje mladih ljudi o važnosti volontiranja, građanskog aktivizma, solidarnosti i tolerancije među ljudima te prepoznavanje diskriminacije u okolini i njezino moguće sprječavanje. O tome sam mogla saznati iz mnogih predavanja praćenih edukativnim radionicama (koje nisu bile nimalo dosadne!). Vodile su ih volonterke iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima i predstavnici drugih organizacija, npr. upoznala sam prevoditeljicu arapskog i farsija! Najvažniji je cilj ovog projekta da nas ohrabri i potakne na rješavanje izazova i problema koji se pojavljuju u našim svakodnevnim, ludim gimnazijskim danima.

 

Komentari