U četvrtak, 24. siječnja, učenici 1. c razreda koji su zainteresirani za zanimanja kao što su profesor, nastavnik, logoped, psiholog, pedagog i defektolog uz pratnju svoje razrednice profesorice Mišele Lokotar posjetili su Područnu školu Jagnjedovec koja djeluje u sastavu OŠ “A. N. Gostovinski”. Sudjelovali su u radionicama s učenicima nižih razreda s ciljem da nauče djecu što je pokus, pravila izvođenje pokusa i vođenja bilježaka.

Kada smo stigli, ostali smo malo začuđeni jer njihova škola ne izgleda kao škola, već kao malena kuća. No, kad smo ušli, naš se dojam na prvi pogled promijenio. Zatekli smo djecu koja su nas u svojim klupama čekala s osmijehom i radošću. Svatko od nas prišao je nekom učeniku i upoznao se s njime. Nakon toga započeli smo s njima izvoditi pripremljene pokuse i učiti kemiju na zabavan način. Svi su lijepo surađivali i pratili naše upute. Kada smo završili s poslom, učenici su nam poklonili crteže koje su nacrtali baš za nas. Sve smo to naposljetku zabilježili fotografijom kako bismo taj lijepi susret sačuvali u sjećanju iako znamo da ga nikada nećemo zaboraviti jer se dječji osmijeh na njihovim licima zbog sreće što smo ih posjetili ne zaboravlja.

Zanimljiv sat kemije organizirale su profesorica Mišela Lokotar i učiteljica Iva Zrinjski, a pokuse su izvodili gimnazijalci Stela Galović, Borna Gregur, Marija Havaić, Nina Hudić, Sara Tetec i Marija Tomiek.

Stela Galović, 1. c

 

Komentari