Piše: Luka Varmuž, 3. a

U okviru Erasmus+ projekta „EU pita“ u multimediji su 25. siječnja raspravljali učenici koprivničke Obrtničke škole, vršnjaci iz obližnjeg nam grada Đurđevca i učenici naše škole. „EU pita“ projekt je kojim se želi potaknuti mlade da iznesu svoje mišljenje i stavove na temu obrazovanja kako bi se njihov glas čuo u lokalnoj zajednici, a i šire.

Bilo je riječi o svemu, a mnoga su pitanja potaknula burnu raspravu. Pitanja poput koje predmete smatramo nepotrebnima u obrazovnom procesu, što bismo željeli promijeniti i što novo uvesti u nastavni proces samo su neka na koja su učenici imali vrlo zanimljive i konstruktivne odgovore. Mnogo se govorilo o uvođenju domaćinstva kao izbornog predmeta te sužavanju opsega nastavnih sadržaja koje iz pojedinih predmeta učimo. Također, učenici su zaključili kako je prije svega važno biti dobro organiziran te tako suzbiti stres koji je nerijetko prisutan na dnevnoj bazi.
Nadamo se kako će zahtjevi i prijedlozi mladih što prije stupiti na snagu i omogućiti njima, ali i profesorima, da uspostave bolji kontakt s okolinom.

Na ovoj mrežnoj adresi http://eupita.eu/ pronaći možete pronaći mnogo više detalja, poslati svoj prijedlog ili ideju i tako pomoći da se glas mladih zaista primijeti.

Komentari