Gradski je park u razdoblju od 14. do 31. prosinca 2017. godine bio pretvoren u koprivničku Božićnu bajku. Središnji paviljon pretvoren je u kuću Djeda Mraza koji je vladao parkom u tome razdoblju. Svojim je prisustvom u našem parku Djed Mraz izmamio osmjehe na dječja lica i tako je u njima probudio pravi duh Božića, koji je zbog nedostatka zimske snježne idile bio manjkav. Djeca su svakim danom sa smiješkom dolazila u park i s dječjim žarom u očima igrala se sa Snjeguljicom, Elsom, Crvenkapicom, Dunjom, Koprivkovom djevojkom, Mašom, Princem i Princezom, sobom Rudolfom i Snjegovićem velika srca, maskotom Božićne bajke. U realizaciji i buđenju likova iz bajka pomogli su koprivnički gimnazijalci, učenici maturantskih i trećih razreda opće i jezične gimnazije, i to tako što su ih utjelovili. Snjeguljica je bila Nicole Cikač, Elsu je dočarala Dijana Milek, razigranu Crvenkapicu predstavljala je Darija Relja-Podhraški, Martina Ladan obukla je Dunjin kostim, u liku Maše moglo se vidjeti Enu Ledinski, Petar Kukec predstavljao je Princa, a njegova Princeza bila je Alana Picer, bivša učenica Srednje škole. Lik Rudolfa dočarao je Mario Paradžik, a glavnu maskotu Snjegovića Fran Komljenović. Likovi iz bajki šetali su bajkovitim parkom i pozdravljali prolaznike te se fotografirali s najmlađima. Tih dana park je postao prava mala bajka za građane Koprivnice i tako ih ispunio pravim božićnim duhom.
Različite udruge dobile su priliku predstaviti se svojim proizvodima i tako jačati zajedništvo i slogu. S glavne pozornice svakim su se danom mogle čuti božićne pjesme koje su razni izvođači izvodili na svoj način. Mjesto za pjevanje i igrokaze dobili su i gradski vrtići, pa su tako i oni najmlađi zabavljali okupljene. Gimnazijalci su pokazali vještine i umijeća koja njeguju na izbornim predmetima i izvannastavnim aktivnostima. Pjesmom i plesom predstavili su školu i pokazali da u svojem srednjoškolskom školovanju imaju raznolik izbor izvannastavnih sadržaja na kojima mogu razvijati svoje talente.
Ovaj projekt ima i dobrotvornu ulogu jer pomaže u radu Udruzi osoba s invaliditetom „Bolje sutra“. Projekt koprivničke Božićne bajke ujedinio je sugrađane i stvorio idiličan predblagdanski duh.

Petar Kukec, 4. a

Komentari