Pripremio: Luka Varmuž, 3. a

Svi znamo koliko se mučimo dan i noć prije testa da dobijemo što bolju ocjenu. Poveznice koje ćete naći u ovom tekstu, uvelike će vam pomoći da ono što ipak uspijete naučiti, naučite kako treba. Uživajte u njuškanju 🙂

HRVATSKI JEZIK

Ispravi.me vrlo je korisna i  jednostavna stranica. Dovoljno je da tekst koji ste napisali unesete u prazno polje i online program automatski prepravlja gramatiku s kojom svi muku mučimo. Ako ste zaista profulali riječ, program uspijeva i ponuditi riječi koje bi bolje odgovarale kontekstu.

Link: https://ispravi.me/

Ako zaista muku mučite kako doći do korisnih informacija za seminarske radove, Proleksis je savršeno mjesto za vas. Omogućite profesorima da uživaju u sadržajima koji nisu preuzeti s Wikipedije, već s vrlo povjerljive stranice, enciklopedije.

Link: http://proleksis.lzmk.hr/

FIZIKA

Nekolicina vas odlučila je pristupiti maturi iz fizike. Priznajte da to nije lagan posao, no ova će vas stranica oduševiti jer ima detaljno riješene i objašnjene sve zadatke koji su bili na državnoj maturi iz fizike.

Link: http://nedeljko-begovic.com/

Ovo je najbolje oružje koje možete naći na internetu za učenje fizike. Donosimo vam ekskluzivan link na kojem je digitalizirana cijela Žuta zbirka, zbirka potpuno riješenih zadataka iz fizike. I ne, profesori naše škole ju (uopće ne) koriste kao izvor zadataka za testove.

Link: https://issuu.com/robimarko/docs/zuta-zbirka

MATEMATIKA

Naravno, evo i rješenja za famoznu matematiku. Potrebno je malo se odmoriti od Tonija Miluna i krenuti u potragu s novim, pa i boljim učiteljem. Na sljedećem linku možete naći većinu zadataka iz matematike, detaljno riješenih i objašnjenih, te mnoštvo dodatnoga sadržaja. Vrlo se lako snalaziti jer je sav materijal podijeljen prema godini učenja. Znam da ćete uživati!

Link: http://www.mim-sraga.com/Matematika.htm

SVE

Naravno, ako niste zadovoljeni ničime od navedenoga, nudim vam jednu od najboljih stranica za učenje gotovo svih predmeta koja prati godišnji plan i program profesora i učitelja. Uz pomoć videolekcija, skripti i kvizova možete naučiti još bolje nego iz knjige! Vjerujte! Potrebno se samo prijaviti svojim CARNet računom.

Link: https://tesla.carnet.hr/

 

Komentari