Gimnazija „Fran Galović“ bila je 27. listopada domaćin još jednoj Pjesničkoj matineji, dijelu Galovićeve jeseni koji je rezerviran za srednjoškolce. Ove godine gimnazijalcima su se predstavili slovenski pjesnik Petar Semolič i hrvatski pjesnik i prozaist Siniša Matasović. Susret je vodio koprivnički književnik Darko Pernjak, a s gostima su razgovarale učenice Emilija Sinjeri i Lana Varga. Lucija Đaković uljepšala je susret pjesmom.

Upitani za dojmove, gosti su izrazili zadovoljstvo programom i ugođajem. Naš gost iz Slovenije Petar Semolič naglasio je kako mu se sviđa školski prostor: „Kad sam ja išao u školu, tako nešto nismo imali.”

„Uvijek kad se mogu predstaviti mladim slušateljima, moji su dojmovi pozitivni. Sve je bilo iznimno dobro. Takva druženja treba samo još više poticati, širiti i raditi na popularizaciji književnosti u totalu“, riječi su Siščanina Siniše Matasovića.

Na kraju susreta rečeno je kako se među finalistima za Malog Galovića nalazi i gimnazijalka Jelena Gojšić, a proglašenje dobitnika nagrade najavljeno je za subotu, 28. listopada.

Program je, kao i prijašnjih godina, pripremila profesorica Dubravka Šutalo-Kovačić. Susret je održan u multimediji pred šezdesetak zainteresiranih učenika i profesora.

Prilog pripremili Filip Tetec (3. d) i Fran Tadić (4. e)

Komentari