Piše: Petra Bojanić, 4. b

Artan Lili beogradski je bend osnovan 2013. Čine ga pjevač i basist Bojan Slačala, pjevačica Romana Slačala, bubnjar Marko Ajković i gitarist Ivan Skopulovič (prije njega Dragan Knežević).

Zanimljiv je način izdavanja albuma koji je pomalo neobičan za naše podneblje: album se slagao singl po singl dok se nije napunilo 12 pjesama za album. Glavna je okosnica benda Bojan Slačala, poznatiji kao frontmen Stuttgart Onlinea. Upravo je glazba Stuttgart Onlinea i njihovih drugih suvremenika (Repetitor, Straight Mickey and the Boyz ) najviše utjecala na alternativni pop-rock Artan Lili.

Kao i kod mnogih drugih beogradskih bendova, stihovi nisu dugački, ali su upečatljivi i moćni, govore sve u svega nekoliko riječi. Pjesma Ako stanemo tu prenosi snažnu poruku: Neka ljubav vuče stvari, / Nema love, al ne mari, / Ionako sve što vredi, / Lova ne može da sredi. Osim Ako stanemo tu imaju još odličnih pjesama, poput Sajko koja je među najžešćim i najpsihodeličnijim pjesmama na albumu. Pjesma Najbolje što znam oduševljava vokalnim harmonijama. Tekstovi koje isporučuju iskreni su i proživljeni, definitivno se trude ljudima prenijeti emociju s kojom se mogu poistovjetiti. U ožujku prošle godine započeli su s objavljivanjem drugog albuma New Deal. Glazbu pišu zajednički, a tekstove uglavnom Bojan.

Za one koji žele uživo doživjeti Artan Lili, mogu to 3. studenog u Tvornici u Zagrebu, a predgrupa im je koprivnički bend Letarg!

 

 

 

Komentari