Započeo CHEC, novi međunarodni projekt naše škole

U petak, 13. listopada 2017., u Csurgu je svečano otvoren projekt CHEC, Croatia – Hungary Educational Cooperation u sklopu Interreg – European Regional Development Fund, Hungary-Croatia Cross-border Co-operation Programme. Gimnazija „Fran Galović“ partnerska je škola školama Csokonai Vitez Mihaly Reformatus Gimnazium iz Csurga i Umjetničkoj školi iz Nagybajoma te koprivničkoj Razvojnoj agenciji PORA.

Tri su teme projekta – sport (glavna aktivnost – izrada scenarija kondicijskih treninga sportaša u rukometu), ples (glavna aktivnost – učenje mađarskih i hrvatskih tradicijskih plesova i pjesama te društveni plesovi) i znanost (glavna aktivnost – radionice u sklopu Dana za znanost). Brojne su aktivnosti koje čekaju učenike. Učenici će pripremati radionice, predavanja iz navedenih tema, održavati videokonferencije s partnerima, sudjelovati na sportskim i plesnim kampovima.

Na otvorenju projekta u Csurgu gimnazijalci su otplesali tradicijske plesove Podravine i društvene plesove. Mentorice su učenicima  profesorice Marina Tomac-Rojčević i Marina Njerš. Osim njih u projektnom su timu profesori Martina Grgac, Darija Kivač, Natalija Šalamon, Filip Šalamon, Lora Habota i Marina Furkes te ravnatelj Vjekoslav Robotić.

Nastup folklorne grupe pogledajte ovdje, a kako su maturanti otplesali društvene plesove na ovim poveznicama.

Projekt će se provoditi 16 mjeseci. Učenici, uključite se!

Marina Njerš, prof.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!