U petak, 13. listopada 2017., u Csurgu je svečano otvoren projekt CHEC, Croatia – Hungary Educational Cooperation u sklopu Interreg – European Regional Development Fund, Hungary-Croatia Cross-border Co-operation Programme. Gimnazija „Fran Galović“ partnerska je škola školama Csokonai Vitez Mihaly Reformatus Gimnazium iz Csurga i Umjetničkoj školi iz Nagybajoma te koprivničkoj Razvojnoj agenciji PORA.

Tri su teme projekta – sport (glavna aktivnost – izrada scenarija kondicijskih treninga sportaša u rukometu), ples (glavna aktivnost – učenje mađarskih i hrvatskih tradicijskih plesova i pjesama te društveni plesovi) i znanost (glavna aktivnost – radionice u sklopu Dana za znanost). Brojne su aktivnosti koje čekaju učenike. Učenici će pripremati radionice, predavanja iz navedenih tema, održavati videokonferencije s partnerima, sudjelovati na sportskim i plesnim kampovima.

Na otvorenju projekta u Csurgu gimnazijalci su otplesali tradicijske plesove Podravine i društvene plesove. Mentorice su učenicima  profesorice Marina Tomac-Rojčević i Marina Njerš. Osim njih u projektnom su timu profesori Martina Grgac, Darija Kivač, Natalija Šalamon, Filip Šalamon, Lora Habota i Marina Furkes te ravnatelj Vjekoslav Robotić.

Nastup folklorne grupe pogledajte ovdje, a kako su maturanti otplesali društvene plesove na ovim poveznicama.

Projekt će se provoditi 16 mjeseci. Učenici, uključite se!

Marina Njerš, prof.

 

Komentari