Profesorica povijesti Ana-Marija Martan u Gimnaziji „Fran Galović“ radi već drugu godinu, a tek smo na ovogodišnjem FIUK-u saznali za njezin neobičan hobi – članica je bubnjarskog kolektiva BUŠ?BUM!

Eto povoda za intervju!

Budući da ste među novijim članicama Nastavničkoga vijeća naše škole, kako Vam se zasad čini gimnazija?

Nakon rada u osnovnoj školi velika je promjena doći u gimnaziju, ipak je drugačiji princip rada i s učenicima i s kolegama. Moram priznati da je promjena nabolje.

Čuli smo da ste sudjelovali na FIUK-u, podijelite s nama svoje dojmove s festivala.

FIUK, dakle Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta, sad se već četvrtu godinu održava u Koprivnici. Dosad sam sudjelovala na svakom, ali samo kao volonterka. Ovo je bila jedna stepenica više jer smo imali mali nastup na FIUK-u. Riječ je o bubnjarskom kolektivu BUŠ?BUM!, bio je to kratak desetominutni nastup u Kuglani u subotu, zadnji dan, prije ostalih najavljenih koncerata. Sve u svemu, dobro iskustvo, a tako kažu i oni koji su bili u publici. Nakon tog uspjeha veselimo se novim nastupima.

Kada ste se zapravo počeli baviti bubnjanjem?

Započeli smo s tim prije otprilike godinu dana. Nas desetak se okupilo, a sad nas ima nešto više. Broj članova je fluidan i oscilira, na nastupu nas je bilo dvanaestero. Započelo je spontano, nismo znali što raditi preko ljeta pa ‘aj’mo probati bubnjati na bačvama. Započeli smo s probama, a sada imamo Marka Kuhara i Manuela Markovića, mladiće koji nas vode u tome.

Jeste li se i prije bavili glazbom?

U ranijoj mladosti kratko sam svirala u orkestru limene glazbe pa imam nešto iskustva. Ta ranija znanja dobro su došla, ali zapravo je sve novo jer su instrumenti koje sviramo vrlo neobični.

Volite li više povijest ili glazbu i sviranje?

Moram reći da su to dvije odvojene stvari. Predavanje je jedna stvar, a ovo je više užitka radi tako da volim i jedno i drugo.

I što biste rekli, kako ste se zbližili s učenicima u ovih godinu dana?

Pa, nadam se dobro i mislim da ostvarujem dosta dobru suradnju s učenicima. Nadam se da će u budućnosti biti i bolje.

Za kraj, imate li neki savjet za gimnazijalce?

Savjetovala bih maturantima da se što prije počnu pripremati za maturu!

 

Razgovor vodila: Magdalena Dedić, 4. b

 

Komentari