Pomalo zanemarena dimenzija književnosti. Sasvim neobična igra riječi koja uvijek vodi u neku dublju dimenziju shvaćanja. Radioigra – pravi izazov! Dina Kerečin i Luka Varmuž, učenici 2. a razreda, svoju su ideju, prvotno osmišljenu za školski projekt, pretvorili u zanimljivu radioigru. Njihov je uradak predložena za državnu smotru LiDraNo, a mentorica im je profesorica Anja Novak. Pročitajte što kažu o iskustvu snimanja radioigre

LUKA: Dina, jesi li isprva bila za ovu ideju o radioigri?

DINA: Ne, iskreno, dvoumila sam se jer sam smatrala da će mi to uzeti puno slobodnog vremena i da time nećemo ništa postići. Međutim, na kraju se pretvorilo u divno iskustvo.

LUKA: Eto vidiš, ipak smo skoro postali poznati. I drugi put, Dina!

DINA: Ako ništa drugo, dobro smo se zabavili, i najeli hahaha! Nego, kako si se osjećao kad smo prvi put snimali i kad smo prvi put čuli vlastiti glas?

LUKA: Vrlo, hm, zanimljivo iskustvo. Mnoštvo čudnih glasova, mnoštvo povišenih tonova, ali na kraju vrlo dobra izvedba. Bar sam se uvjerio da ne idem u glazbene vode.

DINA: Mnoštvo povišenih glasova, s tvoje strane da… ali radi državne smotre dali smo si i drugu šansu. Kad smo poslali to na državno, jesi li očekivao prolaz?

LUKA: U to sam vrijeme bio kod frizera, skoro sam stvarno ostao bez kose kada sam vidio da je netko drugi preuzeo naše mjesto.

DINA: Da… međutim sljedeća godina nova je šansa za ostvarenje odlaska na državnu smotru LiDraNo, nije to baš tako lako. Sada znamo što nam je pogrešno i kako to popraviti.

LUKA: Što misliš, hoće li ovaj put ostati bez kose ili bez teksta?

DINA: Možda bolje bez teksta, neka budu očarani!

LUKA: Kakvu ćemo temu odabrati sljedeće godine? Imaš li nešto u planu? Samo  da nije Danteov Pakao i bit ću sretan.

DINA: Mislim da vidim razlog našeg neprolaska, ali za sljedeću godinu dolazimo spremniji!

Jeste li se ikada zapitali kako je u paklu? Što sve tamo možete vidjeti i čuti? Naša obrada Danteova Pakla sve će vam to podrobnije uprizoriti. Prolazili smo kraj četvorih vrata, crvene vatrene rijeke, ljudi u jecaju i nesreća nevinih. Želite li saznati zašto je Alighieri pisao baš o paklu, morate onamo i kročiti. Bez brige, samo zaklopite oči i uživajte!

 

 

Komentari