Piše: Mirta Sabol, 3. d

Lucija Đaković i Eric Vidović zaljubljeni su srednjoškolci koje povezuje baš ljubav prema glazbi. Zajedno su sudjelovali u RTL-ovu šouu Zvijezde na kojem su jedno drugom bili velika podrška. Izveli su pjesmu Eda Sheerana Shape of you. Više o njima pročitajte u nastavku

Lucija Đaković učenica je 2. g razreda Gimnazije „Fran Galović“. Sudjelovala je na gimnazijskom Talent-showu i osvojila prvo mjesto zajedno s Lukom Varmužom, Doris Hegedušić, Rafaelom Čuni, Mihaelom Kukelšćakom, Karlom Potroško i, naravno, Ericom. Pred žiri je hrabro stala i izvela pjesmu Lost on You pjevačice LP.

Kada si se počela baviti glazbom i zašto si odabrala baš gitaru?

Glazbom sam se počela baviti kad sam imala sedam godina, u prvom osnovne. Prvo sam počela svirati tamburu u orkestru gdje još uvijek sviram (zato što i moj tata svira u njemu), a kasnije sam našla jednu staru tatinu gitaru u podrumu i sama naučila svirati jer – zašto ne? (smijeh)

Što te potaknulo da se prijaviš na šou?

Kad se Eric prijavio, onda sam išla s njim na predaudiciju i činilo mi se zabavnim, ali nisam imala dovoljno hrabrosti da se prijavim, već su to učinile moje najbolje prijateljice Rafaela i Lorena.

Tko ti predstavlja najveći uzor?

Najveći uzori u glazbi u svakodnevnom životu su mi prvo tata, zatim Eric i profesorica Kivač iz glazbenog, a ako me pitate za uzor na svjetskoj sceni, to je definitivno Sia od stranih pjevača. Ima prekrasan glas i tehniku, a njene pjesme uvijek imaju neku jaku poruku.

Kako je tvoje prisustvo na šouu utjecalo na odnos s prijateljima?

Nikako. Sve je ostalo na istom. Sa svima sam dobra i bili su mi ogromna podrška, pogotovo ljudi iz mog razreda, Rafaela, Lorena, Ana, Filip, Patricio, Antonio… Ostala sam potpuno ista, kao da ni nisam bila nigdje. (smijeh)

Vidiš li se u budućnosti kao profesionalna glazbenica?

Više se vidim u medicini, a glazba će biti u drugom planu.

Eric Vidović učenik je 2. razreda Srednje škole Koprivnica, no mnogi ga povezuju s Gimnazijom zbog mnogih nastupa s učenicima naše škole i suradnjom s profesoricom Kivač. U Zvijezdama se predstavio Massimovom pjesmom Iz jednog pogleda i Stolen dance grupe Milky Chance.

Sudjeluješ li na klasičnim gitarističkim natjecanjima?

Ne sudjelujem više na natjecanjima klasične gitare. Ne pohađam više glazbenu školu zbog manjka vremena jer sam upisao zahtjevan smjer farmaceuta. Sudjelovao sam na puno glazbenih natjecanja u osnovnoj školi i osvajao uglavnom prva i druga mjesta.

Što ti je važnije – škola ili glazba?

Iako to možda nije dobro, prioritet mi je glazba jer, iako idem u farmaceutsku školu, radije bih bio glazbenik nego farmaceut. Po osobnosti sam više tip za glazbu nego za znanost.

Tko je tvoja najveća podrška?

Najveća podrška su mi naravno roditelji i moja cura Lucija Đaković, ali isto tako i profesorica Darija Kivač koja me redovito uključuje u nastupe s Gimnazijom iako ju ne pohađam.

Kako je tvoj nastup na šouu utjecao na odnos s prijateljima?

Moje prisustvo na RTL Zvijezdama nije utjecalo na odnos s prijateljima. I dalje sam onaj isti stari Eric, samo imam još veću želju i volju baviti se glazbom nakon jako pozitivnih kritika i dojmova stečenih ondje.

Vidiš li se u budućnosti kao profesionalni glazbenik?

U budućnosti se definitivno vidim kao profesionalni glazbenik jer ne postoji ništa drugo čime bih se toliko želio baviti. To je jednostavno po mom mišljenju nešto što mi najbolje ide. Iako glazba podrazumijeva puno odricanja i stresa, mislim da sam spreman za takav životni tempo, pa ću se i dalje truditi najviše što mogu da u glazbi i uspijem. Možda se i ponovo prijavim na neki glazbeni šou jer su mi iskustva jako pozitivna! 🙂

Komentari