Nakon temeljitih višetjednih priprema u Gimnaziji „Fran Galović“ održan je danas, 3. lipnja, Dan za znanost 2017. Projekt je to koji je pokrenut 2014. godine na inicijativu profesorice matematike i fizike Marine Furkes i uz svesrdnu potporu ravnatelja Vjekoslava Robotića, Grada i Koprivničko-križevačke županije. Iste je godine nagrađen Poveljom za najakciju središnjeg koordinacijskog odbora Gradova prijatelja djece i postaje jednim od zaštitnih znakova škole.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su gosti predavači i edukatori, nastavnici i učenici Gimnazije te gradski i županijski uglednici koji su uz ravnatelja Vjekoslava Robotića i pozdravili prisutne. U programu su nastupili Djevojački zbor GFG-a pod ravnanjem profesorice Dragice Bedenik-Boltek i maturant Mihael Kramarić. Čast da Dan za znanost 2017. proglasi otvorenim pripala je Luki Listu, najboljem učeniku prvih razreda. Program su vodili učenici 3. razreda Petra Balija i Petar Kukec.

Sve do 15 sati svi zainteresirani mogli su pratiti sedam predavanja i sudjelovati u dvadesetak radionica, a na kraju se i provozati koprivničkim ulicama na biciklima jer, ipak je Koprivnica grad bicikala.

Projekt je bio odlično organiziran do najsitnijih pojedinosti, što je i izvođačima programa i posjetiteljima najbolja preporuka za sljedeću godinu.

Opširniji se prilog priprema, a dotad pogledajte bogatu galeriju fotografija koje je snimila Mirta Sabol.

 

Komentari