United World Colleges: Stipendije za dvogodišnje školovanje

Učenici koji će u šk. god. 2017./2018. završiti drugi ili treći razred i žele pohađati dvogodišnji program International Bacalaureate u sklopu međunarodnog sustava United World Colleges mogu se prijaviti na natječaj do 5. studenoga 2017. Natječaj podrazumijeva dodjelu nominacija visokorangiranim kandidatima za pohađanje programa UWC-a u jednoj od srednjih škola izvan Republike Hrvatske, odnosno parcijalne ili pune stipendije koje dodjeljuje organizator pojedinog programa ili UWC sustav.
Navedeni programi pridonose akademskom i društvenom razvoju učenika i olakšavaju im ulazak na vrhunska svjetska sveučilišta i institute. Na natječaj se mogu prijaviti svi učenici i učenice srednjih škola u Hrvatskoj s četverogodišnjim trajanjem koji će u šk. god. 2017./2018. završiti drugi ili treći razred. Ocjene nisu jedini niti najvažniji kriterij, a visoko se vrednuje motiviranost za suradnju, mirno rješavanje sukoba, poštovanje različitosti i drugih kultura te volonterski rad u zajednici i za zajednicu.
Tekst natječaja dostupan je ovdje. Više o United World Colleges sustavu i International Baccalaureate međunarodnoj maturi možete saznati na mrežnim stranicama sustava United World Colleges www.uwc.org i www.uwc.hr te International Baccalaureate Organization www.ibo.org.

Anka Simović, prof.

Komentari