Piše Marina Furkes, prof.

Ovogodišnji Dan za znanost održat će se 3. lipnja 2017. u Gimnaziji „Fan Galović” Koprivnica od 10  do 15 sati. Ove smo godine za sve posjetitelje pripremili sedam predavanja, dvadesetak radionica i sportske aktivnosti.

Predavači nam dolaze iz poznatih nacionalnih i međunarodnih sveučilišta i dio su velikih tvornica znanja: Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Medicinskog fakulteta Zagreb, Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Hrvatske udruge bespilotnih sustava, Filozofskog fakulteta, sveučilišta University of London i Ludwig-Maximilians-Universität München.

Radionice će se neprekidno održavati u sportskoj dvorani uz brojne edukatore s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Fakulteta organizacije i informatike te Sveučilišta Sjever. Njima se pridružuju članovi udruga Znanstvene čarolije, Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić”, eSTUDENT, Fizika ekspres te članovi Hrvatskog geološkog društva, Hrvatskog origami društva, Društva za edukaciju van okvira, Astronomskog društva Koprivnica, tvrtke 123 Print d. o. o., Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije te učenika Gimnazije „Fran Galović” Koprivnica.

Na Danu za znanost ove ćete godine vidjeti kako se robot može hraniti Sunčevom energijom, kako rade 3D printeri, a isto tako i 3D olovke. Možete doći izraditi vlastiti sunčani sat i ponijeti ga kući. Oni najmlađi svoje će zadovoljstvo zasigurno pronaći u Mars roveru, elektičnom autiću u kojem se mogu provozati, a roditelji mogu upravljati njime pomoću daljinskog upravljača. U tome će im sigurno pomoći naši vjerni posjetitelji Lino i profesor Baltazar. Dođite vidjeti, možda im se pridruži još jedan jako važan član gimnazijskog Dana za znanost!

Od sportskih aktivnosti za posjetitelje smo pripremili zumbu, kardiovježbe i biciklijadu kojom ćemo završiti četvrti Dan za znanost.

Raspored događanja

10:00 – 10:30 Svečano otvorenje u zbornici škole

10:30 – 15:00 Predavanja, radionice i sportske aktivnosti u učionicama i sportskoj dvorani (za sve uzraste)

15:00 -15:30 (16:00) Biciklijada (Upoznajmo Koprivnicu na biciklima!)

Više informacija kao i fotografije s prethodnih Dana za znanost možete pronaći na https://www.facebook.com/DanZaZnanostKoprivnica/.

Vidimo se u subotu u Gimnaziji “Fran Galović“ Koprivnica!

 

Komentari