U svibnju ove godine na Umjetničkoj akademiji u Osijeku održalo se 5. Međunarodno pjevačko natjecanje „Lav Mirski“. Gimnazija “Fran Galović” treću je godinu zaredom sudjelovala u 7. kategoriji – Mjuzikl, sa solotočkom i u duetu. Našu školu predstavljala je Karla Potroško, a nastupila je u duetu s Ericom Vidovićem, učenikom Srednje škole Koprivnica, pod mentorstvom profesorice Darije Kivač. Ove godine prijavio se dosad najveći broj natjecatelja te je u doista velikoj i jakoj konkurenciji ostvaren izvrstan plasman na natjecanju.

Karla Potroško predstavila se u solokategoriji i osvojila 2. nagradu izvevši sljedeći repertoar: „You must love me“ (Evita), „Fools who dream“ (La La Land) i „Roxie“ (Chicago). Kao duet nastupili su Karla Potroško i Eric Vidović te su osvojili najveći broj bodova u svojoj kategoriji, a izveli su „City of stars“ (La La Land), „Fools who dream“ (Once) i „Come what may“ (Mouline Rouge). Klavirska pratnja za oba nastupa bio je David Rožmarić, bivši učenik naše škole koji je također pridonio njihovu uspjehu. Stručni žiri činili su Berislav Jerković, Kathy Kessler Price, Nelli Manuilenko, Milica Stojadinović, Martina Gojčeta Silić, Filip Pavišić i Vlaho Ljutić. Ove godine odabrati najbolje nije bilo nimalo lako, što su članovi žirija i napomenuli na završnoj svečanosti podjele priznanja održanoj 7. svibnja 2017. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Kao i svake godine vratili smo se puni dojmova i ponosni na osvojene nagrade jer smo hrabro stali uz bok solopjevačima i pokazali se u najboljem svjetlu. Naša škola još je jednom pokazala da je jaka u svim područjima, a ovo je postignuće samo dodatni poticaj za dalje.

Darija Kivač, prof.

Komentari