Podravka Vegeta i Trešnjevka odigrale su 13. svibnja u Umagu finale ovosezonskog Hrvatskoga kupa u sportskoj dvorani Osnovne škole Marije i Line. Zasluženu pobjedu odnijele su igračice Podravka Vegete i osvojile Hrvatski kup 22. put. U finalu  su slavile pobijedivši Trešnjevku rezultatom 24 : 13 (8 : 8). Među pobjednicama našle su se i naše učenice Korina Karlovčan (4. c) i Ivona Mrđen (4. f).

Zamolili smo djevojke da nam prenesu svoje dojmove.

Korina Karlovčan, 4. c:

Finale se igralo u subotu i mi smo od početka bili favoriti za osvajanje Hrvatskoga kupa te svoju igru nismo ni u jednom trenu dovele u pitanje. Sretna sam što smo ispunile jedan zahtjev kluba, a to je osvajanje Kupa i osvajanje naslova prvaka Hrvatske rukometne lige.
Osvojiti Kup neopisiv je osjećaj i nadam se da ću ga doživjeti još puno puta, a poželjela bih ga svakom rukometašu.

Ivona Mrđen, 4. f: 

Zadnje tri godine odlazim s ovom ekipom na završnicu Kupa i svake je godine osjećaj poseban jer se borimo za pehar, odnosno titulu prvaka Hrvatske rukometne lige. Meni kao mladoj igračici ovakve utakmice bogate igračko iskustvo i daju dodatan motiv i želju za napredovanjem. Kao i svake godine pripisivalo nam se mjesto favorita, no to smo morali i dokazati. Želja i motiv bili su na najvišoj razini, što nam je donijelo pobjedu u polufinalu protiv riječkog Zameta, a zatim i u finalu protiv zagrebačke Trešnjevke. Podižući  pehar, osjećala sam se ponosno i sretno što sam dio ekipe koja je napravila ovako dobar rezultat.

Komentari