Izvrsne vijesti s državne razine Natjecanja – izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2017. održanog u Rijeci od 27. do 28. travnja 2017.

Učenica 3. b razreda Maja Gregor osvojila je prvo mjesto radom Refrakcija. Među trinaest srednjoškolaca odabranih iz cijele Hrvatske radom Krik predstavila se i maturantica Veronika Lojan. Objema je učenicama mentorica profesorica Iva Bolfek! Rezultati nimalo ne iznenađuju jer likovno probuđeni gimnazijalci neumorno stvaraju. Čestitamo!

 

Više o natjecanju saznali smo od profesorice Ive Bolfek:

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Zvučna slika“ koja je posebno nadahnula mlade vizualce da pokušaju u jednom kadru „uloviti“ zvuk i prikazati ga koristeći elemente ritma, svjetlosti i boje. Cilj natjecanja bio je ostvariti likovni uradak koristeći fotografiju kao medij, uzimajući u obzir njen povijesni značaj, tehnološke mogućnosti, funkciju i vidove fotografije. U drugoj kategoriji učenici su se natjecali u pisanju eseja u kojem su pisali o istraživanju  na zadanu temu. Osobito smo ponosni na sjajne rezultate dviju učenica naše škole, Veroniku Lojan iz 4. d razreda i Maju Gregor, učenicu 3. b razreda koja je svojim radom naziva „ Refrakcija“ osvojila 1. mjesto u kategoriji likovnog izražavanja na temelju istraživačkog rada. 

Natjecanje je završeno otvorenjem izložbe likovnih radova u Galeriji Principij u Rijeci.

 

Komentari