Danas je održano županijsko natjecanje srednjih škola u atletici. Naše gimnazijalke i gimnazijalci ponovno su pokazali da su u samom vrhu županijske atletike.

Djevojke su osvojile srebrnu medalju. Među njima posebno su se istaknule Gabrijela Vrabec koja je zauzela prvo mjesto​ u trčanju na 800 m rezultatom 2,50 minuta, dok je Dorotea Čvagić u skoku uvis oborila vlastiti rekord s preskočenih 146 cm i plasirala se na treće mjesto. Osim njih za boje Gimnazije borile su se do zadnjeg atoma snage na kišnoj atletskoj stazi: Ines Kolar (100 m), Ivana Zadravec (400 m), Morena Mikulec (1500 m), Sara Delimar (skok udalj), Suzana Dežić (kugla) i Laura Patrčević (100 m štafeta). Unatoč izrazito jakom pljusku djevojke su bile druge u trčanju štafete i pokazale pravu borbenost i timski duh. Mentor ženskoj ekipi bila profesorica Marina Tomac-Rojčević.

Kod mladića posebno se istaknuo Martin Vedriš koji je također preskočio svoj osobni rekord i sa skokom od čak 181 cm zauzeo prvo mjesto. Za mušku gimnazijsku ekipu nastupili su: Davor Sinjaković (100 m), Filip Hlevnjak (400 m), Marko Gregurec (800 m), Jan Šumandl (skok udalj), Luka Šoštarić (1500 m), Patrik Balent (kugla), Tomislav Janeš (štafeta) i Albert Ručak (štafeta). Dečki su osvojili broncu sa zaostatkom od samo 4 boda za prvoplasiranom ekipom Srednje škole „Ivan Seljanec“ iz Križevaca. Mentor muškoj ekipi bila je profesorica Natalija Šalamon.

Marina Tomac-Rojčević, prof.

Komentari