Otkako je sezona natjecanja započela, učenici Gimnazije “Fran Galović” nižu uspjehe iz svih predmeta, pa tako i iz kemije. Županijsko natjecanje održano je 9. ožujka 2017. u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi i naši su učenici ostvarili odlične rezultate.

Učenik prvog razreda Luka List zauzeo je prvo mjesto uz mentorstvo profesorice Radmile Moferdin; učenice drugog razreda Morana Dominković, uz mentorstvo profesorice Sanje Mikulić, i Lana Varga, uz mentorstvo profesorice Ljerke Gazdek, zauzele su treće i četvrto mjesto, a učenici trećeg razreda Sonja Homar, uz mentorstvo profesorice Mišele Lokotar, i Mario Ratković, uz mentorstvo profesorice Radmile Moferdin, zauzeli su prvo i peto mjesto. Učenici četvrtog razreda Monika Ranilović i Matej Jaušić, uz mentorstvo profesorice Radmile Moferdin, osvojili su drugo i treće mjesto u svojoj kategoriji.

Neke od najbolje riješenih testova Županijsko će povjerenstvo proslijediti na procjenu Državnome povjerenstvu u Zagrebu pa možda možemo očekivati i nekoliko poziva na državnu razinu Natjecanja, ali o tome još nemamo dovoljno informacija. Bez obzira na to, svim našim kemičarima i njihovim vrijednim mentorima čestitamo i želimo mnogo uspjeha u daljnjem radu!

Sonja Homar, 3. b

Komentari