Korina Karlovčan i Mihael Kramarić, 4. c

Narode gimnazijski, čujte i počujte! Naš je FRANzine odsad bogatiji za novu rubriku naslovljenu Ljudi GFG-a.

Rubrika je inspirirana stranicama poput People of New York i drugim srodnim stranicama kojima se nastoji dati glasa i običnim ljudima bez milijuna pratitelja na Facebooku i Twitteru, o kojima se ne izvještava ni u pomodnim lifestyle emisijama. To su junaci naše svakodnevice, po nekom svome činu ili osobini zanimljivi pojedinci. Njihove nas priče potiču, osnažuju vjeru u humanost modernoga čovjeka 21. stoljeća ili nam naprosto izmame osmijeh na lice.

Osobne su priče najveće bogatstvo. Cilj je ovakve rubrike pokazati da je svatko od nas jedinstven te može s drugima podijeliti nešto vrijedno ili zanimljivo, koliko god se to naoko činilo maleno. Zato se pozivaju svi zainteresirani da daju svoj doprinos našoj rubrici u nastajanju u obliku kratkoga i informativnoga osobnog profila, prema ponuđenim modelima. Dapače, profile mogu stvarati i učenici i nastavno osoblje!

Forma se treba sastojati od osobne fotografije (može iz škole, s putovanja, s ulice ili bilo kojeg drugog svakodnevnog okružja) i popratnoga teksta. Taj se tekst može ticati osobne ispovijesti, neke zanimljive crtice iz biografije, uspjeha koji smo ostvarili ili nečega što smatramo osobnim postignućem, vlastitog životnog mota, neke misli koja nas zaokuplja, naših interesa, posebnih vještina koje posjedujemo itd.

Odvažimo se i pokažimo da smo jedinstveni primjerci u svemiru, kako nas i uči psihologija!

U željnom iščekivanju priloga,

vaši novinari 🙂

Komentari