Piše: Mirta Sabol, 3. d

U sklopu Dana otvorenih vrata Ureda predsjednice RH, u subotu, 25. veljače 2017., 26 učenika naše škole posjetilo je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović u pratnji profesorica Marine Furkes i Katarine Percek-Britvić, psihologinje Jasmine Šandor i ravnatelja Vjekoslava Robotića. Krenuli smo s parkirališta naše škole u 7:45 h, a na Pantovčak smo stigli oko 9:30 h. Razgledali smo  sve prostore predsjedničina ureda, snimili nekoliko selfija, saslušali predsjedničin govor i skupa s njom uživali u izvedbama mladih svirača, kantautora, pjevača i plesača. Nakon toga pozdravili smo se i fotografirali s predsjednicom te joj darovali mali znak pažnje. Pozvali smo ju da dođe u posjet našoj školi. Nakon što smo obavili sav službeni dio, uputili smo se u Arena centar gdje smo se osvježili, a u 14:00 h krenuli smo natrag prema Koprivnici.

Svima nam je bila iznimna čast upoznati predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović te se nadamo da ćemo imati priliku ugostiti ju u našoj školi.

Svoj komentar dala je i Dora Ormuš iz 4. c

“Nakon kratkog razgledavanja svečanih sala i prostorija ureda, prisustvovali smo programu najtalentiranijih mladih hrvatskih glazbenika i plesača povodom ovogodišnje teme Dana – mladi i umjetnost. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatim je pozdravila okupljene, istaknula važnost razvijanja naših umjetničkih talenata, a potom nam otvorila vrata svog ureda gdje smo imali zajedničko fotografiranje. Ovo je svakako bilo jedno obogaćujuće iskustvo i doživljaj predsjedničke stolice te kako je to sjediti u njoj – doslovno!”

Komentari