Održana županijska smotra LiDraNo 2017.

Županijska smotra LiDraNo 2017. održana je 17. veljače 2017. u Domu kulture Đurđevac s početkom u 9:00 sati. Škola domaćin bila je Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, a ukupno je bilo prijavljeno 104 učenika i 45 mentora iz dvadeset i jedne škole s područja Koprivničko-križevačke županije.

Smotru je otvorio Djevojački zbor Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, nakon kojeg su uslijedile riječi dobrodošlice ravnateljice Nevenke Lončar i dožupana Ivana Pala te predstavnice grada Đurđevca. Nakon dramsko-scenskih nastupa i okruglih stolova za učenike bio je organiziran ručak i kraće slobodno vrijeme nakon čega su puni dojmova i pohvala sudionici smotre pošli kućama.

Našu školu predstavljali su  Jelena Gojšić, Filip Šijak, Melani Vajnaht, Emilija Sinjeri, Rebeka Crnoja (2. razred) s dramsko-scenskim nastupom Peticija (mentorica: Dubravko Šutalo Kovačić, prof.).  Od pojedinačnih scenskih nastupa iskazali su se Mihael Kramarić (4. c) s monologom Svoj kavez nosim u sebi (mentorica: Nina Tadić, prof.) te Kristijan Gaži (2. d) recitacijom Balada dvaju djedova (mentorica: Romane Šutalo, prof.). Također su Gimnaziju predstavljali literarni tekst Tije Pošte (4. a) Iskopavanje dragulja) i Tatjane Matić (4. d) Moglo se dogoditi da se ne sretnemo u vremenu (mentorica objema učenicama: Lidija Novosel, prof.), radijska igra Silazak u podzemlje autora Dine Kerečin i Luke Varmuža (Anja Novak, prof.), novinarski rad VUŽGI OGENJ Monike Horvat (3. a) te Ivan Sršić i Vedrana Strmečki (4. c) s gimnazijskim listom FRANzine pod mentorstvom Nine Tadić, prof.

Za državnu smotru predložen je rad Iskopavanje dragulja Tije Pošte, VUŽGI OGENJ Monike Horvat, radijska igra Silazak u podzemlje Dine Kerečin i Luke Varmuža i gimnazijski list FRANzine u digitalnom i tiskanom izdanju!

Čestitke i pohvale svima koji su sudjelovali!

Vedrana Strmečki, 4. c

Komentari