Predstavljamo Maju Gregor

Piše: Patricia Rašan, 3. a

Gimnaziju trenutačno pohađa 700-tinjak učenika, a među njima cvjetaju brojni talenti. Odlučili smo predstaviti vam Maju Gregor, svestranu i darovitu učenicu 3. b razreda koja svoje slobodno vrijeme posvećuje umjetnosti. Izražava se prvenstveno fotografijom, ali stvara i razna likovna djela, kako nam je rekla, sa svime što joj dođe pod ruke. Vjerujemo da će budućnost tek pokazati njezine istinske stvaralačke mogućnosti. Pročitajte kratak intervju s Majom i pogledajte neke njezine radove.

  • Kada si počela s likovnim stvaralaštvom?

Ne znam. Roditelji su me odmalena poticali na istraživanje vlastite kreativne strane i ne sjećam se vremena kad nisam crtala.

  • Odakle proizlazi inspiracija za tvoje radove?

Inspiriraju me važne osobe u mom životu, one su česta tema mojih radova, i razni događaji i/ili osjećaji koje smatram važnim zabilježiti.

  • Prenose li tvoji radovi poruke? Ako da, kakve?

Voljela bih misliti da moji radovi govore sami za sebe.

  • Kojom se tehnikom najradije koristiš?

Nemam omiljenu tehniku. Upotrebljavam akril, ulje na platnu, glinu, digitalnu fotografiju, olovku, tuš, selotejp, penkala… uglavnom, koristim se svim što mi dođe pod ruke.

  • Baviš li se i pisanjem? Ako da, jesi li voljna objaviti neki svoj uradak u FRANzineu?

Bavim se pisanjem, no pišem uglavnom za sebe te nisam voljna priložiti neki svoj uradak za FRANzine.

  • Znamo da si sudjelovala na likovnim natječajima. Na kojima si bila najuspješnija?

U lipnju prošle godine postigla sam dobre rezultate na natječaju Život je lijep i moj je rad bio izložen u Galeriji Principij u Rijeci. U rujnu sam sudjelovala na natječaju Slobod(n)a fotografija i više mojih radova bilo je izloženo u AK Galeriji. Također sam sudjelovala na LIK 2015./2016.

  • Tko ti je najveća potpora na umjetničkom putu?

Najveća mi je potpora definitivno profesorica Iva Bolfek. Njezina pohvala drži me nasmiješenom čitav tjedan, a njezina kritika čini me boljom, kako u likovnom izražavanju tako i boljom osobom.

Patricia Rašan, 3. a

Komentari