Uspješno ostvaren prvi dio humanitarne akcije Gimnazije „Fran Galović“ 2016./2017.

Piše: Miodrag Maričić, prof.

U jutarnjim satima zadnjeg dana nastave prvog polugodišta, dok je većina gimnazijalaca žuljala stolce na nastavi, humanitarci na čelu s Adelom Klen i Paulom Gostović pohodili su Centar „Svitanje“ kako bi štićenicima podijelili darove skupljene u našoj humanitarnoj akciji. Njima su podršku božićnim glazbenim programom pružili Andrej Gregorin, Lucija Đaković i Karlo Hlevnjak te Ines Kolar kao jedina od mnogih pomagača koju bolest nije prikovala za krevet.

Darove su uručili mališanima uz malo slavlje i čašćenje koje je potrajalo oko dva i pol sata. Naši su volonteri slušali o radu Centra o kojemu je iscrpno govorio ravnatelj Milivoj Androlić i razgovarali s učiteljima iz jutarnje smjene. Centar skrbi za četrdesetero štićenika iz gotovo cijele Koprivničko-križevačke županije. Štićenici su bili zadovoljni dobivenim darovima i nadaju se ponovnom susretu u siječnju.

Tijekom humanitarne akcije prikupljeno je igračaka, društvenih igara i slatkiša za četrdeset poklon-paketa, a preostali velik dio prikupljenih knjiga i društvenih igara predan je djeci na korištenje u samom Centru u njihovu prostoru za zajednički boravak.

U drugom dijelu akcije, koji je planiran za 13. siječnja 2017. godine, štićenicima Centra i članovima njihovih obitelji bit će uručeno oko pola tone odjeće, obuće i školskog pribora. Predviđeno je da naši volonteri sudjeluju u toj podjeli u Centru i u raznim romskim naseljima i okolnim mjestima.

Ova akcija uvod je u daljnju suradnju Gimnazije „Fran Galović“ i Centra za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“. Pratite daljnja zbivanja i nove oblike aktivnosti na mrežnoj stranici naše škole i FRANzinea te se slobodno uključite i vi!

Moto naših aktivnosti glasi: „Dobro djelo za poznato, nasmiješeno i zahvalno lice!“

 

Komentari