Piše: Ivan Sršić, 4. c

„Odaberi posao koji voliš i nikada više u životu nećeš morati raditi ni jedan dan.“ (Konfucije)

Izreka je to koja dobro opisuje našu profesoricu matematike Bojanu Habek. Kada pogledamo dosadašnja priznanja i nagrade koje je osvojila, možemo zaključiti kako je njezin kvalitetan rad zasigurno rezultat ljubavi prema učenicima i školi. Osim redovite nastave matematike i fizike u našoj školi, profesorica Habek surađuje i u Centru izvrsnosti, a priprema učenike i za globalni Eratostenov eksperiment, Dan za znanost, Inina natjecanja, redovita natjecanja u organizaciji AZOO-a i dr.

Ove je godine profesorica Habek nominirana na Inino natjecanje „NajMentor/ica 2016.“ koje se održava već nekoliko godina. Natjecanje je zamišljeno tako da učenici ili studenti nominiraju profesora koji je u njima pobudio ljubav i želju za učenjem prirodnih znanosti. Prošlogodišnji razred prirodoslovno-matematičke gimnazije, kojima je profesorica Habek bila razrednica, odlučio je kao znak zahvalnosti nominirati profesoricu, a što je uslijedilo – znate! O dobivenom priznanju profesorica Habek rekla je:

“Čast mi je primiti ovakvu nagradu. Pogotovo zato što su me izabrali moji bivši učenici kojima se ovim putem zahvaljujem na nominaciji. Bilo mi je zadovoljstvo raditi s njima. Također, bitna karika su i moji kolege matematičari i naravno ravnatelj gospodin Vjekoslav Robotić koji je zaslužan za pozitivnu radnu atmosferu u našoj školi. Nikako ne smijem zaboraviti zahvaliti svojoj obitelji na podršci, a posebno mojem suprugu koji mi omogućava da imam dovoljno vremena kako bih se kvalitetno pripremila za nastavu. Hvala INA-i na ovoj nagradi koja će mi biti poticaj da se ubuduće trudim još i više.”

A njezini bivši maturanti (4. d generacije 2015./2016.) od kojih je sve i poteklo izjavili su za FRANzine:

„Jako nam je drago zbog nagrade koju je osvojila naša razrednica. Nominirali smo ju iz zahvalnosti što nam je četiri godine bila najbolja razrednica koju smo mogli dobiti. Zalagala se za nas kad god je mogla, a da ne pričamo koliko nam je puta išla na ruku i ostajala zbog nas osmi sat da nam objasni matematiku. Ta nagrada nije jedina koju je osvojila tijekom svog radnog staža pa joj želimo puno sreće u daljnjem radu i usavršavanju.“

Od ukupno 130 nominiranih, naša je profesorica pobijedila! Proglašena je najmentoricom Hrvatske na području matematike i time predstavila sebe, svoj rad i našu školu. Izrazito smo ponosni na profesoricu i želimo joj puno sreće i uspjeha u budućem radu.

Komentari