Piše: Nicole Cikač

Specijal: učenici i profesori

FRANzine donosi nekoliko praktičnih savjeta kako preživjeti u Survivor šouu poznatom kao nastavni radni dan

#1 – DORUČAK (ritual)

Zna se – doručak je najvažniji obrok u danu. Taj će vam obrok pružiti svu potrebnu energiju za produktivan gimnazijski dan, ali što pojesti? Možda čokolino? Ne, ne, ne! Nešto žestoko tu bi zasigurno pomoglo: keksolino, definitivno!

#2 – GASMASKA ILI HERMIONE GRANGER (potrebna oprema)

Svi mi znamo kako je vani kod ograde. Ne pušite? Jednu gasmasku (iliti plinsku masku), molim! A svi pušači, znamo da ćete se zadržati tako da vam treba jedna Hermione Granger. Ne znate zašto? Oh, zna se da samo ona posjeduje napravu koja vraća vrijeme, a ne bismo željeli da imate neopravdane.

#3 – ŠTITNICI, KACIGA (oprema, veoma potrebna oprema)

Na surfanje kroz beskrajnu gužvu na hodnicima bez kacige i štitnika nema ni pomišljanja. Ova je oprema obavezna!

#4 – VANJSKA MEMORIJA (oprema)

Moramo si priznati – predugrađeni gigabajtovi u mozgu nekada nisu dovoljni. Slobodno se poslužite memorijskim karticama, USB stikovima, šalabahterima (Profesori, počnite s bilješkama, posljednje se odnosi na vas!).

#5 TENISICE (oprema)

Prvi sat u 0-012, drugi sat u učionici 2-005, treći u crnom hodniku itd. Pa kad već od tolikog učenja nemamo vremena za tjelovježbu, samo nabacite tenisice i tjelovježba postaje nuspojava redovitoga pohađanja nastave.

I na kraju, ali ne manje važno:

#6 LAGANA NAGLUHOST (poželjna vještina)

Dragi profesori! Ako već nemate prirodnu predispoziciju za laganu nagluhost, stvorite ju. Razvijanje tzv. selektivnoga sluha u prostoru u kojem boravimo olakšat će nam život. I sve što iz učionica dopre u vaše kabinete ne mislimo zaista, samo smo katkad gladni, umorni, zasićeni (a uvijek smo djeca). S ljubavlju, vaši učenici.

Eto, nadamo se da smo vam pomogli i pozivamo vas da svoja iskustva i prijedloge dostavite Uredništvu za lipanjski broj FRANzinea.

SURVIVOR

 

Komentari