U našoj je školi 25. studenoga  provedena školska razina kviza Čitanjem do zvijezda u kojem je sudjelovalo šestero učenika. Ove godine čak desetero učenika natječe se i svojim multimedijskim uratkom na temu lektirnog naslova Patnje mladog Werthera J. W. Goethea. Troje učenika sudjelovalo je u obama dijelovima natjecanja. Kviz je proveden online ispunjavanjem ispita znanja.

Čitanjem do zvijezda natjecanje je u znanju i kreativnosti za učenike osnovnih i srednjih škola koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a cilj mu je popularizirati čitanje, potaknuti timski rad i individualni napor, poučavati učenike informacijskim tehnikama, poticati razvoj kreativnosti, poticati učenike na stvaralaštvo, na organizirano i smisleno provođenje slobodnoga vremena. Tema je ovogodišnjega natjecanja dnevnik, a za školsku razinu natjecanja učenici su morali pročitati dva naslova: Patnje mladog Werthera J. W. Goethea i Pitaj Alicu – Dnevnik jedne narkomanke anonimne autorice. Pitanja na školskoj razini natjecanja sastavljena su na temelju radnje dvaju naslova. Rezultati školskog natjecanja iz kviza bili su dostupni odmah nakon ispita i s ponosom možemo reći da su rezultati izvrsni te da je svih šestero učenika steklo pravo natjecanja na županijskoj razini. Čestitke učenicima! Također smo  u očekivanju dobrih rezultata učenika koji su sudjelovali u izradi multimedijskog uratka.

U kvizu su sudjelovali: Petra Balija (3. b), Natali Bebek (3. c), Amalija Ernečić (3. c), Ira Kvakarić (3. a), Stella Lončarić (3. c) i Ivan Virovec (3. c).

Multimedijskim uratkom natječu se:  Maja Gregor (3. b), Matija Gašpari i Lovro Herbai (3. b) te Domagoj Džanko, Amalija Ernečić, Stella Lončarić, Tihana Mustaf, Lana Novoselnik, Paula Puklavec i Ivan Virovec (3. c). Učenicima 3. c razreda za izradu multimedijskog uratka mentorica je profesorica Romana Šutalo.

Anka Simović, školska knjižničarka

Komentari