Što gimnazijalci, ali i učenici ostalih škola rade tijekom praznika? Osim što spavaju, izlaze, pronalaze si privremene poslove i marljivo (ne) uče, neki nestrpljivo iščekuju koncerte ili festivale za koje su već prvom prilikom nabavili ulaznicu. A neki, koji su upravo i tema ovog članka, daju sve od sebe da realiziraju te festivale. Među njima je i Viktoria Robotić, učenica 4. c razreda, koja će nam prenijeti svoja iskustva s prošlogodišnjeg Rocklivea

Rocklive festival trajao je tri dana, od 11. kolovoza do 13. kolovoza 2016. godine. Otkad sam saznala za Rocklive, htjela sam volontirati i prisustvovati tom događaju. Festival svake godine oduševljava izborom izvođača, a ni ovaj nas put nisu razočarali. Meni je bilo odlično, upoznala sam nove ljude s kojima sam još uvijek u kontaktu, imala sam priliku slušati bendove za koje nikada nisam čula i čak sam imala priliku upoznati članove ”Kawasaki 3p-a” i ”Jonathana”. Mislim da je to odlično iskustvo za nas mlade i da bismo se svi trebali okušati u volontiranju. ROKAJ! (Viktoria Robotić)

A sada malo o mojim iskustvima. Nakon što sam načuo da traže volontere za Rocklive, munjevitom sam brzinom napisao mejl. Tko ne bi htio besplatnu ulaznicu? Dogovoreno je okupljanje u 8 ujutro dan prije festivala kraj Šoderice, a da nije bilo Viktorije koja me probudila, došao bih u 8 navečer. Nespretan početak, da, ali ostatak je bio zakon. Nakon puno rada prvog dana otišao sam spavati zapravo dosta rano. Još uvijek se kristalno jasno sjećam buđenja u 6 sati na „Moja domovina“ Hrvatskog Band Aida. Kada sam došetao do Rocklive radija, naokolo ljudi još uvijek budni, plešu kao ludi, a meni već miriše kava. Prvi dan festivala uglavnom sam hodao naokolo s pogledom daj mi posla, čovječe jer mi je zaduženje bilo biti dostupan, ali dobio sam šansu i stražariti. Najbolji su mi bili Bernay’s Propaganda, koje otad redovito slušam. Ostatak festivala bio je veoma zabavan, od raznih glupiranja do samih organizatora, a i elitne četvorice koja vodi Rocklive: Denisa, Marka, Matije i Bojana. Već sada ih planiram pitati kada počinje potraga za volonterima!

Marko Benjak, 4. c

Komentari