Gimnazija „Fran Galović“ prošle se godine natjecala za novac EU fondova projektom Striving for Excellence. Projekt je uspješno napisan te je Gimnazija dobila financijska sredstva za usavršavanje svojih nastavnika

Osam nastavnika ići će na usavršavanja diljem Europe. Kako je projekt osmišljen za poboljšanje metoda poučavanja pomoću IK tehnologija i u STEM području, većina je nastavnika iz prirodoslovno-matematičkog područja. Prva usavršavanja bila su u travnju i svibnju. Profesorica Bojana Habek putovala je u Madrid na usavršavanje IN-SERVICE TRAINING Creativity in Teaching and Learning using ICT: The Digital Classroom, profesorica Martina Grgac bila je u Cardiffu na edukaciji Using Technology for Teaching English, Marina Njerš putovala je u Tallinn na konferenciju Tap-Swipe-Pinch in STEAM, Jasmina Šandor pohađala je u Reykjaviku program Structured Study Visit Programme, a Marina Furkes u mjestu Joensuu u Finskoj bila na Get up with natural sciences! koji je uključivao i SciFest. Plan je da još troje nastavnika putuje u srpnju na usavršavanja. Osim što stječu nova znanja, nastavnici prezentiraju i rad naše škole.

Prvu diseminaciju profesorice su odradile na državnom ekipnom natjecanju Mathema u Koprivnici kada su mentorima učenika prezentirale naučeno na svojim usavršavanjima. Prezentacije će se održati i na županijskim vijećima, u zainteresiranim školama, održat će se radionice na Danu za znanost te za profesore i učenike Gimnazije. Osim novih metoda rada koje su naučile, vrlo je vrijedno i iskustvo o obrazovnim sustavima država u kojima su bile.

Pripremila: Marina Njerš, prof.

Komentari